Nemzetközi foci

Joachim Löw: Koromsötét nap volt, semmi sem sikerült

89 éve nem kapott akkora verést a német labdarúgó-válogatott, mint kedd este Spanyolországban, ahol a házigazda a triplázó Ferran Torres vezetésével 6-0-val gázolt át az ellenfelén. Egy ilyen méretes pofon után szinte nincs a világon olyan hely, ahol ne a jövőjéről kérdeznének egy szövetségi kapitányt, de Joachim Löwöt az elmúlt két évben majdnem mindig erről faggatják.

Másokat kell megkérdezni, nem tudok erre válaszolni

mondta a csapatot 2006 óta irányító, 2014-ben világbajnoki címig vezető Löw a meccset követő sajtótájékoztatón. Hozzátette, nemcsak a játékosoknak, hanem a szakmai stábnak is le kell vonnia a megfelelő következtetéseket.

89 éve alázták meg legutóbb így a német futballválogatottat
Sevillában a spanyolok leiskolázták a Löw-csapatot.

„Koromsötét nap volt, amikor semmi nem sikerült. 1-0 után feladtuk az elképzeléseinket. Spanyolország lejátszott minket. Rohangáltunk össze-vissza mindenféle szervezettség nélkül, nem tartottuk a távolságot a csapattársak közt, nem kommunikáltunk” – mondta a 60 éves szakember.

Az ARD csatorna a lefújás után a válogatott sportigazgatóját, Oliver Bierhoffot kérdezte Joachim Löw sorsáról, mire a korábbi kiváló csatár azt felelte, hogy

él a bizalom felé, ezen ez a mérkőzés nem változtat.

Löw 2006 augusztusa tölti be a kapitánya pozíciót, előtte két évig másodedző volt Jürgen Klinsmann mellett. 189 mérkőzésen irányította a csapatot, 120 győzelem és 38 döntetlen mellett a mostani volt a 31. vereség. A 2014-es világbajnoki cím mellett 2010-ben vb-bronzérmes volt a válogatottal, amellyel 2008-ban második lett az Európa-bajnokságban, 2017-ben pedig megnyerte a Konföderációs Kupát.

Kiemelt kép: BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Olvasói sztorik