Nemzetközi foci

25 játékos hagyja ki az ír-bolgár Nemzetek Ligája mérkőzést

Ha eddig bárkinek lettek volna kétségei, hogyan rendezi át a sportéletet a koronavírus, az elmúlt napok futballtörténései tökéletesen bebizonyították mindezt.

A norvégoknál például a teljes keret karanténba került, mert a védő Omar Elabdellaoui koronavírustesztje pozitív lett, így a románok elleni NL-találkozó végül elmaradt. A szövetség újabb keretet hirdetett, így gyakorlatilag a B válogatott lép majd pályára szerdán Ausztriában.

A norvég B keretbe sem fért be Tokmac, aki szerint a Fradi nem engedte el
Bár Tokmac Nguen is meghívást kapott a norvég szövetségtől, végül nem játszik Ausztria ellen.

Kedd este elmarad a Svájc-Ukrajna meccs is, miután a vendégek küldöttségében újabb négy személynél mutatták ki a koronavírust, és a vonatkozó helyi rendeletek alapján karanténba került a csapat és a stáb.

Az ukrán szövetség kedden kora délután közölte, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) arról tájékoztatta őket, hogy a luzerni kanton karanténszabályai miatt nem lehetséges megrendezni a találkozót.

Dublinban lesz mérkőzés szerdán, de az eredetileg kihirdetett keretekből 25-en nem léphetnek pályára: az íreknél 15, a bolgároknál 9 játékos küzd a koronavírussal.

Az íreknél jelenlég négy újonc vár bevetésre, mindössze nyolc olyan labdarúgó van, aki legalább tízszeres válogatott, 10-en pedig 24 évesek vagy fiatalabbak.

Kiemelt fotó: Stephen Kenny kapitánynak nincs könnyű dolga az ír válogatott élén )CARL RECINE / POOL / AFP)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik