Nemzetközi foci

A norvég B keretbe sem fért be Tokmac, aki szerint a Fradi nem engedte el

Bár a Ferencváros hivatalos honlapja is beszámolt arról, hogy a remek formában futballozó csatár, Tokmac Nguen is meghívást kapott a norvég szövetségtől, végül nem került be az osztrákok ellen készülő, B válogatottnak simán nevezhető 18 fős keretbe.

A norvégok nagy bajba kerültek, hiszen szombaton éppen a repülőtérre tartott, hogy elinduljon a Románia elleni vasárnapi összecsapásra, amikor a helyi egészségügyi hatóságok megállították a küldöttséget, és nem engedték, hogy elutazzon az országból.

A teljes keretet tíz nap karanténra kötelezték, mivel a védő Omar Elabdellaoui koronavírustesztje korábban pozitív lett, így a románok elleni NL-találkozó végül elmaradt.

A Norvég Labdarúgó Szövetség közleménye szerint az együttes tagjai hazatértek, de hétfőn egy új keretet hirdettek ki, amelyet Leif Gunnar Smerud, az U21-es válogatott szövetségi edzője irányít majd szerdán az osztrák fővárosban.

A norvég lapok találgatásokba bocsátkoztak a B keretet illetően, többen is megírták, hogy eljöhet Tokmac Nguen ideje. Ezt erősítette meg a Ferencváros is, amely a hivatalos honlapján közölte, a kenyai születésű, ám gyermekkora óta Norvégiában élő, norvég állampolgárságú játékosnak a norvég szövetség meghívót küldött.

A norvégok hétfőn 11 órakor tartottak online sajtótájékoztatót, ahol megnevezték a keretet, de a 18 játékos között nem szerepelt a Fradi csatárának a neve.

Hogy mi lehet a pontos ok, nem tudni, hiszen a klub hétfőn repítette világgá a meghívásról szóló hírt. Közben Tokmac a Vg.no portálnak azt mondta, más oka van a távolmaradásának.

A csatár szerint ugyan megpróbált mindent, de kisebb combsérülése és a szoros program miatt nemet kellett mondania.

Mindent megpróbáltam, amit csak tudtam, de végül a klub úgy döntött, hogy nem enged el

– idézte a játékost a norvég portál.

Kiemelt fotó: Leif Gunnar Smerud ül majd a norvég kispadon (Armin Weigel/dpa via AFP)

Olvasói sztorik