Nemzetközi foci

Nincsenek vezérek a sosem látott összeomlást produkáló németeknél

A német labdarúgó-válogatott kedden este régen nem látott nagy különbségű, 6-0-s vereséget szenvedett Spanyolországtól Nemzetek Ligája-találkozón. A németek az NL utolsó fordulójában a csoportelsőségért és az azzal járó négyes döntőbe jutásért rendezett összecsapáson teljesen egyoldalú meccsen, mindössze két kapura lövési kísérlettel kaptak ki olyan arányban, melyre története során legutóbb 1931-ben volt példa.

Joachim Löw: Koromsötét nap volt, semmi sem sikerült
Nagyon űgy tűnik, hogy a szövetségi kapitány megúszhatja a 6-0-s vereséget, a szövetségben legalábbis kitart mellette.

Löw elődje, Jürgen Klinsmann, valamint a korábban a magyar válogatottat is irányító Lothar Mätthaus azonban Thomas Müller, Mats Hummels, Jerome Boateng visszatérése mellett tette le a voksát.

Nem látok okot a pánikra és egy új kapitány kinevezésére, de rengeteg dologról kell beszélni a játékosokkal egyénileg, vagy kisebb csoportokban

– mondta az MTI cikke szerint Klinsmann, aki a vezéregyéniséget hiányolja a Nationalelfből, szerinte Neueren kívül senki nem alkalmas erre a feladatra, Müller azonban az lenne, miután a Bayern Münchenben is ez az egyik feladata.

Mätthaus ennél is határozottabban fogalmazott, kijelentette, hogy ő soha korábban nem látott ilyen összeomlást a német csapattól, amelyben helye van a triónak, melyről Löw 2019 márciusában mondott le.

„Ugyanakkor nem hiszem, hogy a kapitány változtat az álláspontján ezt a három játékost illetően” – mondta Mätthaus, majd odaszúrt még egyet a szakvezetőnek:

A hibákat nem kell elemezni, a videós elemzés erről a meccsről nyolc órán keresztül tartana!

Löw esetleges távozását illetően Oliver Bierhoff, a német válogatott menedzsere a mérkőzés után kijelentette, a kapitány változatlanul élvezi a bizalmat, ezen ez a meccs nem változtat.

Kiemelt kép: ANGEL MARTINEZ / GES-Sportfoto / dpa Picture-Alliance via AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik