Magyar foci

Ezzel a kezdővel célozhatja meg Magyarország a csoportelső helyet

Elég nagyot megy ősszel a magyar labdarúgó-válogatott: azután, hogy Marco Rossi csapata sikerrel vette az Európa-bajnoki pótselejtezőt és kijutott a jövő nyári tornára,

az előzetes várakozásokat felülmúlva nem csak bennmaradt a Nemzetek Ligája-csoportjában, de akár még fel is juthat az elitdivízióba – ráadásul még a világbajnoki selejtező kapcsán is fontos lehet, hol végzünk.

El sem hinnénk, milyen sok múlik a válogatott törökök elleni meccsén
Ha csoportelsők leszünk, az akár a vb-részvételhez is kínálhat egy surranópályát.

A magyar csapat szerdán a törököket fogadja, és azzal egy időben lesz egy szerb-orosz mérkőzés is. Magyarország és Oroszország jelenleg azonos pontszámmal áll, az egymás elleni eredmény a pedig a riválisnak kedvez (2-3 Budapesten, 0-0 Moszkvában), így a csoportgyőzelemhez több pontot kéne szerezni az oroszoknál.

A törököket egyszer már legyőztük a sorozatban, Szoboszlai Dominik gólja döntött az isztambuli találkozón. A Salzburg támadója, az Izland elleni meccs hőse ezúttal nem játszik, ugyanis a karanténszabályok miatt vissza kellett térnie klubjába, hogy a hétvégi bajnokit ne kelljen kihagynia. Hasonló okokból nem lesz már Sallai Roland, Gulácsi Péter és Willi Orbán sem, Szalai Ádám pedig sérült, rá többhetes kihagyás vár.

Szalai Ádám akkor sem játszhatna, ha a klubja számítana rá
A Mainz hivatalos honlapján közölte, hogy a magyar válogatott csatár hetekre kidőlt.

Bár alapemberek hiányoznak majd, Marco Rossi elmondta, nem lett volna indokolt új játékosokat behívni a keretbe a törökök elleni mérkőzésre.

A világ legértelmetlenebb dolga lenne, ha a sok hiányzónk miatt az utolsó meccsnapra behívnánk olyanokat, akik eddig nem voltak velünk, nem edzettek velünk, hiszen nem tudják átvenni azokat a mechanizmusokat, amiket begyakoroltunk. Ez a fociban nem működik. Ez a keretünk van, ezzel játszunk tovább, semmi értelme nem lenne újabb neveket előhúzni.

Az MTI ennek fényében próbálta megtippelni az esetleges kezdőcsapatot:

Dibusz – Botka, Lang, Szalai A. – Nego, Nagy, Sigér, Hangya – Kalmár – Nikolics, Könyves.

A mérkőzés 20 óra 45 perckor kezdődik.

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Olvasói sztorik