Nemzetközi foci

„A csúcsok maguktól jönnek” – Ronaldo rámegy a rekordra

Valami különleges mindig történik, ha Cristiano Ronaldo pályára lép. A portugál játékos kedd este a Nemzetek Ligájában duplázott a svédek ellen, Portugália ezzel nyert 2-0-ra.

A játékos pedig 100. és 101. gólját szerezte a válogatottban, így a történelem során második férfifutballistaként átlépte a százas álomhatárt.

Rajta kívül csak egy játékos, az iráni Ali Daei szerzett ennél több gólt a nemzeti csapatban, ő 109-ig jutott. Ronaldo természetesen csúcsra tör.

Rámegyek a rekordra, nem megszállottként, csak lépésről lépésre haladva. A csúcsok maguktól jönnek

– idézi az MTI a játékost.

Cristiano Ronaldo szenzációs duplájával nyert Portugália, közben megismétlődött a vb-döntő
A portugál a második a futballtörténelemben, aki átlépte a 100 gólos határt a válogatottban.

Természetesen mindenki Ronaldo elképesztő gólterméséről áradozik, így a korábbi csapattárs, Deco is.

„Több mint száz gól, ez jelzi, hogy ő egy káprázatos zseni, egy rekorddöntögető. Ez a két találat újabb mérföldkő a szörnyeteg karrierjében” – mondta a nemzetközi szövetség (FIFA) Twitter-oldalára feltöltött videóban.

„Öröm volt a csapattársadként pályára lépni, minden portugál büszkesége vagy” – nyilatkozott Ronaldo korábbi válogatott társa, Nuno Gomes.

Az Európa-bajnoki címvédő portugálok ötszörös aranylabdás csapatkapitánya 16 évvel ezelőtt, a görögökkel szemben 2-1-re elveszített Eb-csoportmeccsen volt eredményes először a válogatottban.

A legtöbb játékos az egész pályafutása során sem jut el száz gólig, Ronaldo pedig csak a válogatott meccsein túllépett ezen a határon. Ez őrületes

– mondta az angol Rio Ferdinand, aki korábban a Manchester Unitedben futballozott együtt Ronaldóval.

Szoboszlai: Sohasem lennék tiszteletlen Rossival
Nem kellett külön megbeszélniük a lecserélés utáni duzzogást. A gólját meg visszanézte vagy tízszer.

A portugál nemzeti tizenegyből már visszavonult Nani a Twitteren azt írta, Ronaldo karrierje „minden idők legjobbjának a története. Engem elképesztően büszkévé tesz, hogy része lehettem a történetednek” – írta a 33 éves játékos.

Kiemelt kép: Janerik HENRIKSSON / TT NEWS AGENCY / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik