Nemzetközi foci sport

Több mint száz éve nem volt példa hasonlóra a francia válogatottnál

Bár korán hátrányba került hazai pályán, végül fordított és nyert 4-2-re a francia válogatott Horvátország ellen, így a Nemzetek Ligájában megismétlődött a 2018 focivébé döntőjének végeredménye. A 63. percben csereként beállt Eduardo Camavinga, aki így 17 évesen és 303 naposan debütált a válogatottban.

Arra, hogy valaki ilyen fiatalon pályára léphessen a franciáknál 1914 óta nem volt példa, Maurice Gastiger akkor 17 évesen és 128 naposan ölthetett válogatott mezt. Camavinga egyébként minden idők harmadik legfiatalabb francia újonca.

„Először is büszke vagyok a családomra és minden francia emberre. Nem tudom, honnan ered a magabiztosságom, mindig is idősebbekkel futballoztam és emiatt talán érettebben is kellett játszanom. A célom természetesen az, hogy visszatérhessek” – nyilatkozta a TF1-nek Camavinga, aki a Rennes-ben játszik.

Cristiano Ronaldo meglőtte századik gólját Portugália színeiben
A világon ő a második, aki legalább ennyit szerez a válogatottban.

Az elmúlt napokban egy másik tinédzser is történelmet írt, a spanyoloknál Ansu Fati lett minden idők legfiatalabb gólszerzője. De ne hallgassuk el az idősebb játékosok nagy tetteit sem:

Cristiano Ronaldo első európaiként (és az egész világon másodikként) átlépte a százgólos határt a válogatottban.

Kiemelt kép: FRANCK FIFE / AFP 

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!