Nemzetközi foci

Váratlanul kapott még egy válogatottat a cseh kapitány

Egészen hihetetlen helyzetbe került a cseh labdarúgó-válogatott, amely szeptember 4-én nagyszerűen rajtolt a Nemzetek Ligájában, de a Szlovákiában aratott 3-1-es győzelem után koronavírusos megbetegedések miatt a teljes keret és szakmai stáb karanténba került.

Nemzetek Ligája: játszaniuk kell, 21 újoncot neveztek a meccsre
A csapatkapitány pedig már négy éve lemondta a válogatottságot.

Márpedig hétfőn meccset kellett játszani Skócia ellen, és ugyan az előzetes hírek a halasztásról szóltak, végül a hazaiak áthidalták a problémát: az U18-asok szövetségi edzője, David Holoubek magára vállalta a feladatot, összeszedett egy keretre való játékost a hazai bajnokságból és nagyon közel állt ahhoz, hogy meglepetés okozzon.

Rangadót nyertek az olaszok, Haaland-dupla is kellett a belfasti KO-hoz
A Hertha kiakadt a lengyelekre, Steven Davis beállította az északír csúcsot.

A csapat Jakub Pesek találatával a 11. percben vezetést szerzett, Lyndon Dykes a 27. percben egyenlített, végül a skótok győztes gólját az 52. percben Ryan Christie szerezte büntetőből (1-2).

Nagyon sajnálom, hogy azok a fiúk, akik itt voltak és nagyszerű meccset játszottak, nem kapták meg a megfelelő jutalmat, mert legalább a döntetlent megérdemelték volna

– sajnálkozott Holoubek.

A szakember az Idnes.cz portálnak azt mondta, a meccset követően Jaroslav Silhavy szövetségi kapitány megköszönte az egész csapatnak a teljesítményt.

„A kollégáimmal arra építettük a motivációt, hogy elmondtuk a fiúknak, mutassák meg, hogy ide tartoznak, mert talán legközelebb tényleg számolnak velük. Úgy gondolom, hogy a srácok miatt most aztán főhet Silhavy kapitány feje” – tette hozzá.

Holoubek azt is elmondta, ez a mérkőzés megmutatta, hogy a cseh bajnokságot igenis magasan kell rangsorolni.

Lehet, hogy mi magunk alábecsüljük, de véleményem szerint kiváló minőségű.

A mérkőzésen pályára lépett Roman Hubník, a Hertha egykori, az Olomouc jelenlegi játékosa, aki 2016 után kapott ismét lehetőséget.

„Le a kalappal minden játékos előtt, kár, hogy egy büntetővel kikaptunk és nem szereztünk legalább egy pontot. Hogy velem mi lesz? Soha ne mondd, hogy soha, de valószínűleg ez volt az utolsó válogatott meccsem” – mondta a 36 éves védő.

Kiemelt fotó: Lukas Kabon / Anadolu Agency via AFP

Olvasói sztorik