Nemzetközi foci sport

Nemzetek Ligája: játszaniuk kell, 21 újoncot neveztek a meccsre

A koronavírusos megbetegedések miatt a skótok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre teljesen új keretet nevezett meg vasárnap a Cseh Labdarúgó Szövetség,

a 23 meghívott közül mindössze ketten szerepeltek már korábban is a válogatottban.

A csehek hétfőn este fogadják a skótokat Olomoucban. Pénteken 3-1-re verték a szlovákokat annak ellenére, hogy a vírus már megjelent a csapatnál: a stáb két tagjánál diagnosztizálták a betegséget, az egyiküknél órákkal a pozsonyi találkozó előtt.

Koronavírusos esetek miatt veszélyben egy mérkőzés a Nemzetek Ligájában
A csehek pénteken még játszottak, a hétfői mérkőzésüket viszont már nem rendeznék meg.

A keret akkori tagjai Jaroslav Silhavy szövetségi kapitánnyal a meccset követően karanténba kerültek. Az új keret mind a 23 játékosa a cseh bajnokságban szerepel, a csapat kapitánya az a 36 éves Roman Hubnik lesz, aki 2016 lemondta a válogatottságot.

A szövetségi kapitányi teendőket David Holoubek, az U18-as nemzeti csapat vezetője látja majd el a skótok elleni találkozón.

Borítókép: VLADIMIR SIMICEK / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!