Nemzetközi foci

Az orosz sajtó örül a győzelemnek, de pánikolni is látta a csapatot

Az orosz sportsajtó szerint megérdemelt volt a válogatottjuk 3-2-es budapesti győzelme a Nemzetek Ligájában, de dicsérték a magyar csapatot, derül ki az MTI összeállításából.

Rossi: Mióta itt vagyok, nem emlékszem olyanra, hogy egy magyar csapat 0-3-ról feláll és gólokat lő
Látta a hibákat is, de összességében elégedett a magyar válogatott teljesítményével a szövetségi kapitány.

Kaptak azért kritikát is az oroszok, a Szovjetszkij Szport szóvá tette, hogy a második félidőben, 3-0-s előnyben már kevésbé volt koncentrált a csapat és átengedte a kezdeményezést a magyaroknak.

Ezen a szinten ez megengedhetetlen, mi mégis megtettük és gólokkal fizettünk érte

– idézte a lap Sztanyiszlav Csercseszovot.

A Szport Ekszpressz azt emelte ki, hogy mivel a szerbek felett Moszkvában aratott 3-1-es győzelem után Budapesten is nyert a válogatott, így Oroszország tökéletesen rajtolt a Nemzetek Ligájában. Viszont a lap weboldalának értékelésében az a kritikus megállapítás is szerepel, hogy az orosz válogatott majdnem kiengedte kezéből a győzelmet a magyar fővárosban.

Padlóra került, de majdnem visszajött háromgólos hátrányból a magyar válogatott
A magyar válogatott kis híján ledolgozta háromgólos hátrányát az oroszok ellen a Nemzetek Ligájában. Sallai Roland remek emeléssel talált be és a csereként beállt Nikolics Nemanja is eredményes volt.

„A Nemzetek Ligája nem elsődleges torna, de nem szabad alábecsülni. Az ebben a sorozatban megszerezhető pontokra is szüksége van Oroszországnak a nemzetközi ranglistán való minél előkelőbb helyezés szempontjából, ami jól jöhet a 2022-es világbajnoki selejtezőcsoportok sorsolásakor” – írta a sportlap.

Az Izvesztyija a dicsérő szavak mellett szintén bírálta a válogatottat, amiért háromgólos előnyét csaknem teljesen elfecsérelte.

„Az összpontosítás elvesztése problémákat okozott Oroszország csapatának” – olvasható az értékelésben, amely egyszersmind elismerően ír Marco Rossiról, a házigazda együttes olasz szakvezetőjéről:

Tisztelegnünk kell a magyarok edzője előtt, akinek cseréi meglepetést okoztak és a vendéglátók játékának felgyorsulását hozták.

Erre pszichológiailag nem voltunk felkészülve, két gólt is kaptunk, és nehézzé vált visszaszereznünk az irányítást. 3-2-es állásnál az orosz csapat kezdett pánikba esni, a magyarok pedig szinte a mérkőzés végéig beszorítottak minket a saját térfelünkre, bár már nem jutottak el igazán veszélyes helyzetig” – idézi az MTI a cikket.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Olvasói sztorik