Nemzetközi foci sport

Az orosz sajtó örül a győzelemnek, de pánikolni is látta a csapatot

Az orosz sportsajtó szerint megérdemelt volt a válogatottjuk 3-2-es budapesti győzelme a Nemzetek Ligájában, de dicsérték a magyar csapatot, derül ki az MTI összeállításából.

Rossi: Mióta itt vagyok, nem emlékszem olyanra, hogy egy magyar csapat 0-3-ról feláll és gólokat lő
Látta a hibákat is, de összességében elégedett a magyar válogatott teljesítményével a szövetségi kapitány.

Kaptak azért kritikát is az oroszok, a Szovjetszkij Szport szóvá tette, hogy a második félidőben, 3-0-s előnyben már kevésbé volt koncentrált a csapat és átengedte a kezdeményezést a magyaroknak.

Ezen a szinten ez megengedhetetlen, mi mégis megtettük és gólokkal fizettünk érte

– idézte a lap Sztanyiszlav Csercseszovot.

A Szport Ekszpressz azt emelte ki, hogy mivel a szerbek felett Moszkvában aratott 3-1-es győzelem után Budapesten is nyert a válogatott, így Oroszország tökéletesen rajtolt a Nemzetek Ligájában. Viszont a lap weboldalának értékelésében az a kritikus megállapítás is szerepel, hogy az orosz válogatott majdnem kiengedte kezéből a győzelmet a magyar fővárosban.

Padlóra került, de majdnem visszajött háromgólos hátrányból a magyar válogatott
A magyar válogatott kis híján ledolgozta háromgólos hátrányát az oroszok ellen a Nemzetek Ligájában. Sallai Roland remek emeléssel talált be és a csereként beállt Nikolics Nemanja is eredményes volt.

„A Nemzetek Ligája nem elsődleges torna, de nem szabad alábecsülni. Az ebben a sorozatban megszerezhető pontokra is szüksége van Oroszországnak a nemzetközi ranglistán való minél előkelőbb helyezés szempontjából, ami jól jöhet a 2022-es világbajnoki selejtezőcsoportok sorsolásakor” – írta a sportlap.

Az Izvesztyija a dicsérő szavak mellett szintén bírálta a válogatottat, amiért háromgólos előnyét csaknem teljesen elfecsérelte.

„Az összpontosítás elvesztése problémákat okozott Oroszország csapatának” – olvasható az értékelésben, amely egyszersmind elismerően ír Marco Rossiról, a házigazda együttes olasz szakvezetőjéről:

Tisztelegnünk kell a magyarok edzője előtt, akinek cseréi meglepetést okoztak és a vendéglátók játékának felgyorsulását hozták.

Erre pszichológiailag nem voltunk felkészülve, két gólt is kaptunk, és nehézzé vált visszaszereznünk az irányítást. 3-2-es állásnál az orosz csapat kezdett pánikba esni, a magyarok pedig szinte a mérkőzés végéig beszorítottak minket a saját térfelünkre, bár már nem jutottak el igazán veszélyes helyzetig” – idézi az MTI a cikket.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!