Magyar foci sport

Rossi: Mióta itt vagyok, nem emlékszem olyanra, hogy egy magyar csapat 0-3-ról feláll és gólokat lő

A magyar labdarúgó-válogatott úgy kapott ki 3-2-ra Oroszországtól, hogy már háromgólos hátrányban is volt a második félidő legelejére. A szövetségi kapitány, Marco Rossi a lefújást követően a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy nagyon elégedett volt a csapattal, a vereséget pedig balszerencsének tartja.

Padlóra került, de majdnem visszajött háromgólos hátrányból a magyar válogatott
A magyar válogatott kis híján ledolgozta háromgólos hátrányát az oroszok ellen a Nemzetek Ligájában. Sallai Roland remek emeléssel talált be és a csereként beállt Nikolics Nemanja is eredményes volt.

„A statisztika azt mutatja, számos mutatóban felülmúltuk ellenfelünket, teljesítmény tekintetében jobban játszottunk, mint az orosz válogatott. Más kérdés a focit gólra játsszák, és abból hármat is kaptunk. Az elsőt és a harmadikat ráadásul ugyanolyan szituációból, ami a fáradtság számlájára és a taktika gyakorlásának a hiányára írom. Ha frissebbek leszünk, ez is jobb lesz. A Nemzetek Ligája B, azaz második vonalában játszunk. A papír elbírja, hogy mindhárom magasabban jegyzett ellenfél ellen lehet három pontot remélni, de ennek nincs realitása. Viszont három pontot szereztünk, játékban a törököket és az oroszokat is felülmúltuk, és

amióta Magyarországon vagyok, nyolc éve, nem emlékszem olyanra, hogy egy magyar csapat 0-3-ról felállt volna és két gólt lő, beszorítja ellenfelét az egyenlítés reményében.

Megvan az okunk hogy optimisták legyünk a következő mérkőzés előtt” – mondta Rossi, aki azt is elmondta, Fiola Attila sérülés miatt nem játszott, ő volt az egyedüli, akit lecserélt a Törökországban győztes kezdőből.

Az olasz szakember arról is beszélt, hogy ő is látja a hibákat, ezeket kell kijavítani az október 8-i, Bulgária elleni Eb-pótselejtezőig. Szóba került Szoboszlai Dominik lecserélése is, aki úgy tűnt, nem örült neki, hogy el kellett hagynia a pályát.

Szoboszlai egyáltalán nem volt megsétődve, hogy lecseréltem, előre megbeszélt váltás volt, amiről tudott, mert volt egy kis problémája. Fontosabb az egészsége, tisztában van vele, az ő érdekében cseréltünk le.

Marco Rossi szerint a fő pozitívum az, hogy kezdeményező, magasan letámadó, labdabirtokló csapatot láttunk, amely agresszívebb, mint korábban. Így több biztos kapaszkodója van a csapatnak a jövőre nézve.

„Hiányosság: elől hatékonyabbnak kell lennünk, hátul még kevesebb helyzetet szabad engednünk. Törökország ellen utóbbi jól működött” – zárta sajtótájékoztatóját.

Sztanyiszlav Csercseszov úgy értékelt, hogy előzetesen győzelemre készültek és azt is kapták a magyar válogatottól, amire számítottak.

„Mintha fejben túl megnyugodtak a játékosaim, amire majdnem ráfizettünk. Nem vagyok egy kiabálós edző, cserével próbáltam felrázni a csapatot, ami sikerült. Az öltözőben gratuláltam a játékosaimnak a 6 ponthoz. Viccesen azt mondhatnám, a szerb és a magyar meccs között az a különbség, hogy ott egy gólt kaptunk, most kettőt. Komolyra fordítva, a szerbek hazai pályán megleptek minket a taktikájukkal, felállásukkal. A magyar csapattól azt kaptuk, amit vártunk. Hatvan percig jól is működött a taktikánk” – mondta az orosz kapitány.

Forrás: sofascore.com

A magyarok első gólját szerző Sallai Roland a kihagyott helyzetek miatt volt bosszús az M4-nek nyilatkozva.

Egy döntetlent kiharcolhattunk volna. Meg kell majd nézni a hibákat és tanulni belőlük. Fittnek éreztem a csapatot, jól játszottunk azért ezen a mérkőzésen is. E két mérkőzés alapján jól állunk, lőttünk három gólt és sokat fejlődtünk.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!