Magyar foci

Rossi: Mióta itt vagyok, nem emlékszem olyanra, hogy egy magyar csapat 0-3-ról feláll és gólokat lő

A magyar labdarúgó-válogatott úgy kapott ki 3-2-ra Oroszországtól, hogy már háromgólos hátrányban is volt a második félidő legelejére. A szövetségi kapitány, Marco Rossi a lefújást követően a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy nagyon elégedett volt a csapattal, a vereséget pedig balszerencsének tartja.

Padlóra került, de majdnem visszajött háromgólos hátrányból a magyar válogatott
A magyar válogatott kis híján ledolgozta háromgólos hátrányát az oroszok ellen a Nemzetek Ligájában. Sallai Roland remek emeléssel talált be és a csereként beállt Nikolics Nemanja is eredményes volt.

„A statisztika azt mutatja, számos mutatóban felülmúltuk ellenfelünket, teljesítmény tekintetében jobban játszottunk, mint az orosz válogatott. Más kérdés a focit gólra játsszák, és abból hármat is kaptunk. Az elsőt és a harmadikat ráadásul ugyanolyan szituációból, ami a fáradtság számlájára és a taktika gyakorlásának a hiányára írom. Ha frissebbek leszünk, ez is jobb lesz. A Nemzetek Ligája B, azaz második vonalában játszunk. A papír elbírja, hogy mindhárom magasabban jegyzett ellenfél ellen lehet három pontot remélni, de ennek nincs realitása. Viszont három pontot szereztünk, játékban a törököket és az oroszokat is felülmúltuk, és

amióta Magyarországon vagyok, nyolc éve, nem emlékszem olyanra, hogy egy magyar csapat 0-3-ról felállt volna és két gólt lő, beszorítja ellenfelét az egyenlítés reményében.

Megvan az okunk hogy optimisták legyünk a következő mérkőzés előtt” – mondta Rossi, aki azt is elmondta, Fiola Attila sérülés miatt nem játszott, ő volt az egyedüli, akit lecserélt a Törökországban győztes kezdőből.

Az olasz szakember arról is beszélt, hogy ő is látja a hibákat, ezeket kell kijavítani az október 8-i, Bulgária elleni Eb-pótselejtezőig. Szóba került Szoboszlai Dominik lecserélése is, aki úgy tűnt, nem örült neki, hogy el kellett hagynia a pályát.

Szoboszlai egyáltalán nem volt megsétődve, hogy lecseréltem, előre megbeszélt váltás volt, amiről tudott, mert volt egy kis problémája. Fontosabb az egészsége, tisztában van vele, az ő érdekében cseréltünk le.

Marco Rossi szerint a fő pozitívum az, hogy kezdeményező, magasan letámadó, labdabirtokló csapatot láttunk, amely agresszívebb, mint korábban. Így több biztos kapaszkodója van a csapatnak a jövőre nézve.

„Hiányosság: elől hatékonyabbnak kell lennünk, hátul még kevesebb helyzetet szabad engednünk. Törökország ellen utóbbi jól működött” – zárta sajtótájékoztatóját.

Sztanyiszlav Csercseszov úgy értékelt, hogy előzetesen győzelemre készültek és azt is kapták a magyar válogatottól, amire számítottak.

„Mintha fejben túl megnyugodtak a játékosaim, amire majdnem ráfizettünk. Nem vagyok egy kiabálós edző, cserével próbáltam felrázni a csapatot, ami sikerült. Az öltözőben gratuláltam a játékosaimnak a 6 ponthoz. Viccesen azt mondhatnám, a szerb és a magyar meccs között az a különbség, hogy ott egy gólt kaptunk, most kettőt. Komolyra fordítva, a szerbek hazai pályán megleptek minket a taktikájukkal, felállásukkal. A magyar csapattól azt kaptuk, amit vártunk. Hatvan percig jól is működött a taktikánk” – mondta az orosz kapitány.

Forrás: sofascore.com

A magyarok első gólját szerző Sallai Roland a kihagyott helyzetek miatt volt bosszús az M4-nek nyilatkozva.

Egy döntetlent kiharcolhattunk volna. Meg kell majd nézni a hibákat és tanulni belőlük. Fittnek éreztem a csapatot, jól játszottunk azért ezen a mérkőzésen is. E két mérkőzés alapján jól állunk, lőttünk három gólt és sokat fejlődtünk.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Olvasói sztorik