Nemzetközi foci sport

Koronavírusos esetek miatt veszélyben egy mérkőzés a Nemzetek Ligájában

A skót együttest fogadná hétfőn a cseh labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája csoportkörének második fordulójában, Olomoucban, a mérkőzés azonban elmarad hazai koronavírusos esetek miatt – közölte szombaton a cseh sportági szövetség az MTI cikke szerint.

A bejelentés szerint a cseh csapat vizsgálatakor két pozitív eset volt, ezért nem lép a válogatott pályára a hétfői játéknapon.

Frissítünk!

Később a BBC-n megjelent, hogy az UEFA ragaszkodik a mérkőzés megrendezéséhez, az európai szövetség szabályai szerint ugyanis amíg 13 játékos (akik közül az egyik kapus) rendelkezésre áll, addig le lehet játszani a mérkőzéseket.

A csehek péntek este még játszottak: vendégként nyertek Pozsonyban 3-1-re a szlovákok ellen. A találkozó előtt jelentette be a Slavia Praha elnöke, hogy a mérkőzést követően kérni fogja klubja hét játékosának távozását a cseh keretből, mivel a nemzeti csapatnál már a második stábtag kapta el a koronavírust. A prágai együttes a Bajnokok Ligája selejtezőjének rájátszásában – vagy a svájci Young Boysszal, vagy a dán Midtjyllanddal – mérkőzik szeptember 22-én és 23-án, majd pedig 29-én és 30-án.

Haaland első válogatott gólja kevés volt a norvégoknak, a hollandok viszont egy találattal nyertek
1-1 volt a slágereredmény pénteken a Nemzetek Ligájában, de több pályán sem volt elég egyetlen találat.

Tomas Soucek, a West Ham United középpályása és Patrik Schick, az AS Roma támadója már eleve kihagyta a szlovákok elleni összecsapást, mivel korábban házi karanténba kerültek azt követően, hogy közvetlen kapcsolatban voltak a válogatottnál az első pozitív tesztet produkáló – meg nem nevezett – stábtaggal.
Kiemelt kép: VLADIMIR SIMICEK / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!