Nemzetközi foci sport

Rangadót nyertek az olaszok, Haaland-dupla is kellett a belfasti KO-hoz

Hétfőn nyolc mérkőzéssel folytatódtak a labdarúgó Nemzetek Ligája második fordulóbeli küzdelmei.

Az A divízióban az olaszok Nicolo Barella fejesével 1-0-ra győztek Hollandiában, de a játék képét látva az a csoda, hogy csak egyszer találtak be a nem éppen topformában játszó hazaiak ellen.

A lengyelek 2-1-re nyertek Boszniában egy olyan mérkőzésen, amelyen végül nem lépett pályára a Hertha játékosa, Krzysztof Piatek. A berliniek külön kérték, hogy a játékost ne vigye el a válogatott magával, hiszen ezt követően – a jelenlegi német szabályok szerint – a fővárosba visszatérve kéthetes karantén vár rá. A lengyel szövetség azonban a szóbeli megállapodást felrúgta – igazából a semmiért.

A B liga 1. csoportjában az északírek hiába fogadkoztak, a romániai pontszerzés után hazai pályán súlyos, 5-1-es vereséget szenvedtek Norvégiától. A vendégeknél Alexander Sörloth (Trabzonspor) és Erling Braut Haaland (Dortmund) egyaránt duplázott.

A hazaiak csupán annak örülhettek, hogy a Rangers 35 éves középpályása, Steven Davis 119. alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban, ezzel beállította a legendás kapus, Pat Jennings csúcsát.

Csehország nagyon jól tartotta magát, és csak 2-1-re kapott ki Skóciától azt követően, hogy a koronavírus miatt a teljes keretet le kellett cserélni, és csak cseh bajnokságban szereplőkre számíthatott a beugró kapitány, az U18-asok szövetségi edzője, David Holoubek.

Nemzetek Ligája, 2. forduló

A liga, 1. csoport
Bosznia-Hercegovina – Lengyelország 1-2 (1-1)
gól: Hajradinovic (24., 11-esből), illetve Glik (45.), Grosicki (67.)

 

Hollandia – Olaszország 0-1 (0-1)
gól: Barella (45.)

 

B liga, 1. csoport
Észak-Írország – Norvégia 1-5 (1-3)
gól: McNair (6.), illetve Elyounoussi (2.), Haaland (7., 58.), Sörloth (19., 47.)

 

Ausztria – Románia 2-3 (1-1)
gól: Baumgartner (17.), Onisiwo (80.), illetve Alibec (3.), Grigore (51.), Maxim (69.)

 

2. csoport
Izrael – Szlovákia 1-1 (0-1)
gól: Elmkies (91.), illetve Djuris (14.)

 

Csehország – Skócia 1-2 (1-1)
gól: Pesek (11.), illetve Dykes (27.), Christie (52., 11-esből)

 

C liga, 4. csoport
Kazahsztán – Fehéroroszország 1-2 (0-0)
gól: Ajimbetov (62.), illetve Bordacsev (52.), Liszakovics (86.)

 

Albánia – Litvánia 0-1 (0-0)
gól: Kazlauskas (50.)

Kiemelt fotó: PAUL FAITH / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!