Nemzetközi foci sport

Cristiano Ronaldo szenzációs duplájával nyert Portugália, közben megismétlődött a vb-döntő

Cristiano Ronaldo két varázslatos góljával verte Svédországot Portugália a Nemzetek Ligája keddi játéknapján, ezzel

ő lett a történelemben a második, aki válogatott szinten átlépte a 100 gólos határt.

Az iráni Ali Daei vezeti az örökrangsort 109 találattal, Ronaldo a második, a malajziai Mokhtar Dahari a harmadik (86), Puskás Ferenc pedig a negyedik (84). Puskásnak ehhez a terméshez elég volt 85 válogatott mérkőzés.

A svéd-portugál meccs első félidejének hajrájában Gustav Svensson tette meg azt a szívességet, hogy begyűjtötte második sárga lapját a mérkőzésen, ráadásul a kiállítása után Ronaldo ezt a varázslatos gólt lőtte.

A nehéz helyzetbe kerülő svédek nem is tudtak egyenlíteni, ehelyett a Juventus szupersztárja lőtt gyönyörűen a bal felső sarokba tizenhat méterről, ezzel kialakítva a végeredményt.

Eközben Franciaországba látogatott a horvát válogatott, amellyel megismétlődött a 2018-as világbajnoki döntő párosítása, sőt végeredménye is. A horvátok kezdtek jobban, ráadás egy igazán különleges góllal szereztek vezetést a vendégek: Dejan Lovren egy szöglet után elküldte lövőcsellel a védőjét és gyengébbik lábbal lőtt a kapu bal oldalába.

Apránként jött vissza a meccsbe a világbajnok, de egyenlíteni csak az első félidő hajrájában sikerült, igaz annyira bele is jöttek a franciák, hogy még térfélcsere előtt vezetést szereztek. Ezután sem ült le a meccs, mert fordulás után a horvátok rögtön egyenlítettek Josip Brekalo szerencsés találatával, de tíz percre rá jött is Dayot Upamecano fejese, valamint Olivier Giroud büntetője, így alakult ki a 4-2-es végeredmény.

Az este további mérkőzésein Belgium 5-1-re intézte el Izlandot, az angolok viszont bánküdhattak, mert bár több újoncot is avattak, gól nem esett a Dánia elleni mérkőzésen.

Eredmények – Nemzetek Ligája, 2. forduló:

A divízió:

2. csoport:
Dánia-Anglia 0-0
Belgium-Izland 5-1 (2-1)
A csoport állása: 1. Belgium 6 pont, 2. Anglia 4, 3. Dánia 1, 4. Izland 0

3. csoport:
Svédország-Portugália 0-2 (0-1)
Franciaország-Horvátország 4-2 (2-1)
A csoport állása: 1. Portugália 6 pont (6-1), 2. Franciaország 6 (5-2), 3. Svédország 0 (0-3), 4. Horvátország 0 (3-8)

C divízió:

1. csoport:
Luxemburg-Montenegró 0-1 (0-0)
Ciprus-Azerbajdzsán 0-1 (0-1)
A csoport állása: 1. Montenegró 6, 2. Azerbajdzsán és Luxemburg 3 (2-2), 4. Ciprus 0

2. csoport:
Örményország-Észtország 2-0 (1-0)
Georgia – Észak-Macedónia 1-1 (1-1)
A csoport állása: 1. Észak-Macedónia 4 pont (3-2), 2. Georgia 4 (2-1), 3. Örményország 3, 4. Észtország 0

D divízió:

2. csoport:
San Marino-Liechtenstein 0-2 (0-2)
A csoport állása: 1. Liechtenstein 3 pont/1 mérkőzés (2-0), 2. Gibraltár 3/1 (1-0), 3. San Marino 0/2

Kiemelt kép: Janerik HENRIKSSON / TT NEWS AGENCY / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!