Magyar foci

Szoboszlai: Sohasem lennék tiszteletlen Rossival

Szoboszlai Dominik nem játszotta végig az oroszok elleni hazai Nemzetek Ligája-mérkőzést (2-3), és a lecserélésekor nem tűnt jókedvűnek, látványosan duzzogott.

Édesapja elárulta, Szoboszlai magára volt mérges, egyszerűen nem volt elégedett magával. A futballpályákon nem olyan ritka az ehhez hasonló reakció, de nem mindenki volt elnéző az ifjú középpályással szemben, a korábbi szövetségi kapitány, Várhidi Péter például úgy fogalmazott, hogy senki nem engedhet meg magának ilyen viselkedést.

Apja elárulta, hogy Szoboszlai miért duzzogott a lecserélésekor
A korábbi szövetségi kapitány szerint senki nem engedheti meg magának ezt a reakciót.

„Csupán annyi történt – annak ellenére, hogy tudtam, nem leszek végig a pályán –, hogy segíteni akartam a csapatnak. Ám tudom, profi futballistaként el kell fogadnom a szövetségi kapitány döntését. Feszült voltam, de a bennem rejlő motivációra pozitívumként tekintek.

Marco Rossinak köszönhetem, hogy fiatalon meghatározó szerepet kaptam a válogatottban, sohasem lennék tiszteletlen vele, ezt ő is tudja. Nagyon motivált vagyok, azokban a pillanatokban is ezt láthatták rajtam, és a bizonyítási vágy sosem múlik el

– nyilatkozta Szoboszlai az esetről a Nemzeti Sportnak. Azt is elmondta, nem kellett Rossival külön beszélnie erről a jelenetről, mert kiváló a kapcsolatuk.

A törökök és az oroszok elleni meccsekről a Salzburg középpályása azt mondta, mindkét találkozón jól játszottak, és a mérkőzések nagy részében sikerült az előzetesen kért taktikát megvalósítani. A törökök elleni meccsre külön is kitért, ott úgy érezte, mindenki úgy állt hozzá, ahogy kell, az egész csapat kitette a szívét-lelkét a pályára, és igazi csapatként játszottak.

Törökországban épp Szoboszlai szerezte a győztes gólunkat egy szenzációs szabadrúgásból, amit azóta saját bevallása szerint tízszer is megnézett.

Csak azért, mert győztes gól volt, még nem biztos, hogy mérföldkőnek számít. Inkább az számít annak, hogy végre fontos meccset nyertünk meg idegenben, és jól futballoztunk. Még boldogabbak lennénk, ha az oroszok ellen is három pontot szerzünk, de ez van, már a következő feladatra kell koncentrálni. A törökök elleni győzelem pozitívumait át kell menteni a folytatásra, az orosz meccs hibáit pedig ki kell javítani

– magyarázta Szoboszlai.

A válogatott következő mérkőzésére október 8-án kerül sor, amikor Bulgária lesz az ellenfél az Eb-pótselejtező első körében. Ott már nem szabad hibázni, és Szoboszlai szerint hiba lenne könnyű meccsre számítani, viszont, ha úgy játszik a magyar csapat, mint a legutóbbi két találkozón, akkor lesz esélyünk a győzelemre.

Kiemelt kép: Sercan Kucuksahin / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Olvasói sztorik