Magyar foci

Szoboszlai: Éreztem, hogy iszonyatosan jól eltaláltam, és be fog menni

Szoboszlai Dominik pazar szabadrúgásával 1-0-ra győzött a magyar válogatott a Nemzetek Ligája első fordulójában Törökország vendégeként.

Szoboszlai hatalmas szabadrúgásgóljával nyertünk Törökországban
Hiába a sok hiányzó, a magyar válogatott jó teljesítménnyel győzött a törökök elleni Nemzetek Ligája-meccsen. Lehetett volna simább is, volt még két kapufánk is a gyönyörű gól mellett.

„Van olyan érzés, amikor eltalálod a labdát és látod, hogy be fog menni. Én most éreztem, hogy iszonyatosan jól eltaláltam, és hála Istennek a kapufáról befelé pattant. A többiektől az öltözőben meg is kaptam a magamét” – nyilatkozta a meccs után Szoboszlai.

A Salzburg középpályása úgy érezte, a törökök kicsit könnyen vették a meccset, így is jöttek ki a pályára, míg a magyar válogatott elszánt volt, és elérte a célját, amit kitűzött maga elé. Szalai Ádám csapatkapitány a meccs előtt azt kérte a többiektől, hogy az első percről az utolsóig harcoljanak, mert ez egy háború, mondta Szoboszlai.

Sallai Rolandnak két helyzete is volt, az elsőnél a kapus belekapott a lövésébe, a másiknál rálépett a labdára, és ő ért bele sarokkal finoman az első félidőben Szoboszlai löketébe, ami után a labda a bal kapufán csattant.

Végre megmutattuk, hogy milyen kvalitás rejlik a csapatban. Az egész ország büszke lehet a csapatra, reméljük, hogy vasárnap, az oroszok ellen ugyanígy tudjuk folytatni

– mondta a Freiburgban légióskodó szélső.

Nemzetek Ligája, B divízió, 3. csoport, 1. forduló:

Törökország – Magyarország 0-1 (0-0)
Sivas, Yeni Sivas 4 Eylül-stadion
v.: Soares Dias (portugál)
Törökország: Cakir – Müldür, Demiral, Söyüncü, Meras – Ayhhan, Yandas (Kahveci, 58.) – Kutucu (Yazici, 46.), Calhanoglu, Kilinc (Karaman, 76.) – Yilmaz
Magyarország: Gulácsi – Lang, Szalai A., Orbán, Fiola – Nagy Á., Sigér (Schäfer, 60.) – Sallai (Kalmár, 81.), Szoboszlai, Holender – Szalai Á (Nikolics, 71.).
gól: Szoboszlai (80.)
sárga lap: Yilmaz (37.), Kahveci (91.), illetve Sigér (45.), Fiola (59.), Lang (75.)

 

A csoport másik meccsén:
Oroszország – Szerbia 3-1 (0-0)
gól:
Dzjuba (48., 81., az elsőt 11-esből), Karavajev (69.), illetve Mitrovic (78.)

 

B divízió, 4. csoport:
Bulgária – Írország 1-1 (0-0)
Finnország – Wales 0-1 (0-0)

 

A divízió, 4. csoport:
Ukrajna – Svájc 2-1 (1-1)
Németország – Spanyolország 1-1 (0-0)

 

C divízió, 3. csoport:
Moldova – Koszovó 1-1 (1-0)
Szlovénia – Görögország 0-0

 

D divízió, 1. csoport:
Feröer-szigetek – Málta 3-2 (1-1)
Lettország – Andorra 0-0

Kiemelt kép: MTI/AP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik