Nemzetközi foci sport

A nagylábujja tarthatja távol Ronaldót a 100. válogatott góljától

Az első Nemzetek Ligája-sorozatot Portugália nyerte, amely a tavalyi döntőben 1-0-ra győzött Hollandia ellen.

A címvédő a Nemzetek Ligája új kiírását szombaton a vb-ezüstérmes horvátok ellen kezdi, majd szeptember 8-án Svédországba látogat. Természetesen ott van a keretben Cristiano Ronaldo is, aki 99 gólnál tart a válogatottban, és arra készült, hogy ő legyen az első európai futballista, aki 100 gólig jut a válogatott színeiben.

Úgy tűnik azonban, hogy erre még várnia kell, mert a portugál szövetség azt írja közleményében, hogy Ronaldo játéka erősen kérdéses, mivel a jobb lábujja egy fertőzés miatt begyulladt, és egyelőre antibiotikummal kúrálja, nem is edzett sem szerdán, sem csütörtökön.

Ronaldo azért is sajnálhatja, ha ezt a két meccset ki kell hagynia, mert utolsó hat válogatott meccsén tizenegy gólt szerzett.

Ha a csapatkapitányt végül rendbe is hozza a válogatott stáb, a középpályás Renato Sanches biztosan kihagyja a mostani két találkozót sérülése miatt.

Kiemelt kép: Isabella BONOTTO / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!