Nemzetközi foci

Lehet, hogy Budapest helyett Felcsúton lesz Ronaldóék bázisa az Eb idején

A portugál labdarúgó-válogatott előzetesen Budapestet jelölte meg főhadiszállásaként a nyári Európa-bajnokság idejére, ami egy teljesen logikus döntés lenne. Az Európa-bajnok csapat a németekkel és a franciákkal, valamint egy Nemzetek Ligája-rájátszásból érkező válogatottal (ez lehet Magyarország is) játszik majd az F csoportban, két mérkőzésük is a Puskás Arénában lesz – egy pedig a müncheni Allianz Arénában.

A Nemzeti Sport viszont arról írt, nem kizárt, hogy Felcsúton lesz a portugál bázis, mert ott minden adva van a zavartalan készülődéshez. Ebben az is szerepet játszhat, hogy Fernando Santos szövetségi kapitány kikötötte: tíz percnél nem lehet messzebb a szállástól az edzésekre használt helyszín. Ha Budapest mellett döntenek, akkor egy margitszigeti hotel és az Illovszky Rudolf Stadion jöhet szóba, ha Felcsútra esik a választás, akkor egy herceghalmi szállodát és a felcsúti edzőközpontot használná a vlogatott.

Megnézték a győri ETO Parkot és az MLSZ edzőközpontját Telkiben a margitszigeti és a felcsúti helyszínek mellett. Az NSO szerint az év elején még egyszer Magyarországra érkezik a portugál küldöttség, utána döntenek véglegesen arról, hol is lesz a bázisuk.

Kiemelt kép: Julian Finney/Getty Images

Olvasói sztorik