Nemzetközi foci

Cristiano Ronaldo kemény fogadkozásba kezdett

Cristiano Ronaldo hangzatos kijelentésekkel készül a harmadik olasz, Juventusban töltött idényére.

„A motivációm és az ambícióm erősebb, mint valaha” – hangsúlyozta Cristiano Ronaldo Instagram oldalán. Az ötszörös aranylabdás támadó „gólokról, győzelmekről, elkötelezettségről, befektetett munkáról és professzionalizmusról” is írt.

„Minden erőmmel azon leszek, hogy csapattársaim és a Juve szakmai stábjának értékes segítségével meghódítsuk Olaszországot, Európát és a világot, és rekordokat döntsünk” – folytatta a 35 éves portugál játékos.

Márton Gábor helyrerakta az M4 Sport riporterét
A MOL Fehérvár trénere a csütörtök esti nyögvenyelős, 1-1-es döntetlen, majd tizenegyes párbajban hátrányból visszahozott és végül megnyert Európa Liga selejtező után elég ingerülten reagált a munkáját tisztességgel végző Mohay Bence kérdésére.

Torinóba érkezése óta Ronaldo kétszer nyert olasz bajnokságot, a Bajnokok Ligájában viszont a Juventus nem alkotott nagyot: az előző idényben az Ajax Amsterdam a negyeddöntőben, a legutóbbiban pedig az Olympique Lyon a nyolcaddöntőben állította meg.

A csapat legértékesebb játékosa ugyanakkor valamennyi sorozatot figyelembe véve 37 gólt szerzett az elmúlt szezon során, ami rekord a Juvénál.

„Még magasabbra akarok jutni és szeretném, ha megvalósítanánk a céljainkat” – tette hozzá.

Meglepetések az Európa Ligában
Például északír csapat vert szlovént, walesi szlovákot és örmény románt a labdarúgó Európa-liga-selejtező első fordulójában. Íme a teljes eredménylista.

A Juventus új edző, Andrea Pirlo irányításával kezdi három hét múlva az új bajnoki idényt, melyben sorozatban a tizedik elsőségét tervezi begyűjteni, a nemzetközi porondon pedig igyekszik az elmúlt évekbelinél eredményesebben szerepelni.

Kiemelt fotó: Pier Marco Tacca / Anadolu Agency via AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!