Nemzetközi foci

Márton Gábor helyrerakta az M4 Sport riporterét

Drámai csatában, tizenegyesekkel jutott tovább az Európa Ligában a MOL Fehérvár FC, miután az ír Bohemians FC ellen 1-1-re végzett 120 percnyi játék után. A Vidi az elején kihagyta a helyzeteit, majd a 22. percben gólt kapott, és ezt követően Nikolics Nemanja is csak büntetőből tudta egalizálni az állást a 37. percben.

Ráadásul a büntetőpárbaj első sorozatánál Hodzic kihagyta a Fehérvár tizenegyesét, így megint hátrányba került Márton Gábor csapata, így végül annak köszönhetően jutottak csak tovább, hogy később két ír játékos sem találta el a kaput.

Izgalmas tizenegyespárbajjal jutott tovább az Európa Ligában a Fehérvár
Körömrágósra sikerült a Vidi továbbjutása.

Mivel szinte amatőr ellenfélről beszélünk – az ír klub játékosainak piaci értéke 125 ezer euró, szemben a Vidi 16,68 milliójával –, mindenki meggyőző játékkal elért sima, akár több gólos hazai sikert várt Fehérváron. Így lehetett ezzel Mohay Bence, az M4 Sport pálya melletti riportere is, aki az ugyan jelentős hazai fölényt, de ötlettelen támadójátékot hozó, nyögvenyelős meccs után tisztességgel elvégezve a munkáját megkérdezte Márton Gábor edzőtől azt, amit ilyenkor kell:

Mohay Bence: Meddig juthat ezzel a mai teljesítménnyel a Fehérvár csapata?

Márton Gábor: Rengeteg olyan dolog közrejátszhat egy-egy ilyen ki-ki mérkőzésen, ami kiszámíthatatlan. De én azt gondolom, nagyon meggyőző volt a játék, csak a vége nem stimmelt. Ahogy te is mondtad, nagy helyzeteink voltak, tíz perc alatt eldönthettük volna a mérkőzést. Ha ezeket higgadtabban kihasználjuk, ha ezek majd bemennek, akkor sokáig.

Az Európa Liga első fordulójában kiesett a Puskás Akadémia
A koronavírus-járvány miatt meggyöngített csapat nem tudta fölvenni a versenyt a svédekkel.

Mohay Bence: Összességében mégiscsak egy alacsonyabban rangsorolt csapat ellen 120 percig küszködött a Fehérvár, és végül tizenegyesekkel dőlt csak el a mérkőzés. Mennyire érzi azt, hogy ebből a csapatból az ön irányításával ütőképes, egységes és nemzetközi szinten is versenyképes gárda válhat?

Márton Gábor: Nézd, azért talán a győzelmet, a továbbjutást nem kell megmagyarázni – ne haragudj. Ez a csapat most is ütőképes. Egyetlen egy problémánk van, a befejezéseket elkapkodjuk, rosszat döntünk. Ez a különbség. Ha ezeket berúgjuk, most arról beszélgetnénk, hogy 4–5 góllal nyertünk.

(Nyitókép forrása: Facebook.com/m4sport)

Európa Liga, selejtező, első forduló

MOL FEHÉRVÁR FC–BOHEMIANS (ír) 1–1 (1–1, 1–1, 1–1) – 11-esekkel 4–2
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött. Vezette: Hrisztofi (ciprusi)

FEHÉRVÁR: Kovácsik – Nego, Rus, Stopira, Fiola – Alef (Pátkai, 75.), Houri – Bamgboye, Evandro (Nikolov, 101.), Petrjak (Géresi, 118.) – Nikolics (Hodzic, 74.). Vezetőedző: Márton Gábor

BOHEMIANS: McGuinness – Lyons, Casey, Cornwall (Finnerty, 70.), Breslin – Buckley (Mandroiu, 118.), Lunney (Levingston, 79.) – Twardek, A. Ward (Devoy, 83.), D. Grant – A. Wright. Vezetőedző: Keith Long

Gólszerző: A. Ward (0–1) a 22., Nikolics (1–1) a 37. percben
Sárga lap: Lyons (lerántotta Petrjakot) a 18., Nikolics és D. Grant (kakaskodásért) a 68., Finnerty (engedély nélkül futott be a pályára) a 70., Buckley (visszahúzta Hourit a mezénél fogva) a 85. percben

További magyar érdekeltségű meccsek:

Hammarby IF (svéd)-Puskás Akadémia FC 3-0 (2-0)

Budapest Honvéd–Inter Turku (finn) 2-1 (0-0) – hosszabbítás után

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik