Nemzetközi foci

Ex Barcelona-sztár csatlakozott az új katalán edzői stábhoz

A januárban kinevezett, majd hétfőn menesztett Quique Setiéntől Ronald Koeman veszi át a vezetőedzői pozíciót – azt az FC Barcelona szerdán jelentette be hivatalosan. Nos, a holland edző, aki hat éven át, 1999-1995 között erősítette védőként a katalán sztárklubot nem soakt lacafacázott, két nappal kinevezését követően már az asszisztens edzőit is megnevezte.

Suárez is áldozatául eshet a Barca nagy átalakításának
Két csapat már be is jelentkezett érte, az egyik konkrét ajánlatot is tett.

A Hoffenhem korábbi vezetőedzője (2019-202), a szintén holland Alfred Schreuder, aki eddigi pályafutása alatt jellemzően másodedzői teendőket látott a Twente és a Vitesse csapatainál, talán nem meglepetés.

Az ex Barcelona sztár, a svéd Henrik Larsson viszont annál inkább. A 2004-2006 között két spanyol bajnoki cím mellett, egyszer-egyszer a Bajnokok Ligájában és a spanyol szuperkupában is diadalmaskodott, mérlege 59 mérkőzésen 19 gól volt a Frank Rijkaard edzette csapatban. A 106-szoros válogatott csatár viszont eddig nem dolgozott edzőként nagy csapatnál, csak játékospályafutása utolsó állomásán, a Helsingborgs IF csapatánál szerzett szakmai tapasztalatot.

Barca-krízis: Messi inkább menne, mint maradna
Nem kapott jó híreket az új vezetőedző.

Ettől még Barcelonában szerették, elismert játékosnak tartották, hovatovább két évig együtt futballozott Lionel Messivel, ami segítheti a munkakapcsolatot, még inkább azt, hogy az argentint végül mégis maradásra bírja a klubvezetés.

Olvasói sztorik