Nemzetközi foci bajnokok ligája

Ronald Komean lett a Barcelona vezetőedzője

A Barcelona szerdán hivatalosan is bejelentette, amit már napok óta tényként kezelt mindenkit: Ronald Koeman az új vezetőedző. 

A januárban kinevezett, majd hétfőn menesztett Quique Setién után veszi át a csapat irányítását, akit a Bayern Münchentől elszenvedett 8-2-es vereség után küldtek el. A klubhonlapon megjelentek szerint két évre írt alá, szerződése 2022 nyaráig szól.

Ronald Koeman 1989 és 1995 között volt a Barca játékosa, négy bajnoki címet nyert a csapattal, az 1992-es BEK-döntőben pedig ő szerezte a győztes gólt. Később másodedzőként dolgozott a klub mellett.

BL-győzelemtől a teljes megsemmisülésig: így épült le öt év alatt a Barcelona
Öregecske sztárok, rossz igazolások, penetráns klubvezetés: íme, a Barcelona útja egy BL-győzelemtől a Bayern elleni pokoljárásig.

2000 óta kisebb megszakításokkal tölt be vezetőedzői pozíciót, dolgozott a Vitesse, az Ajax, a Benfica, a PSV, a Valencia, az AZ Alkmaar, a Feyenoord, a Southampton és az Everton csapatainál, az elmúlt két évben a holland válogatott szövetségi kapitánya volt. Bár edzői karrierjében vannak szép időszakok, azért akadtak elég komoly hullámvölgyek is, elég csak az Evertonnál töltött időszakára gondolni, amikor az első szezonjában Európa Liga-selejtezőig vezette a csapatot, amit főtáblára is juttatott, ám a nyáron elköltött 150 millió font ellenére is szenvedtek a liverpooliak, a rossz eredmények miatt 2017-ben, a 9. fordulót követően kirúgták. A holland válogatottat kijuttatta a jövő évre halasztott Európa-bajnokságra.

A Mundo Deportivo szavazásán bő 70 százalékban úgy gondolták a szurkolók, hogy nem ő a jó választás a Barcelona élére.

Forrás: sofascore.com

Kiemelt kép: Sergei GAPON / AFP

Olvasói sztorik