Nemzetközi foci

Suárez is áldozatául eshet a Barca nagy átalakításának

Ronald Koeman kapta azt a feladatot, hogy gatyába rázza az ezer sebből vérző Barcelonát, amely története egyik legnagyobb pofonját szenvedte el, amikor 8-2-re kikapott a Bayern Münchentől a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

BL-győzelemtől a teljes megsemmisülésig: így épült le öt év alatt a Barcelona
Öregecske sztárok, rossz igazolások, penetráns klubvezetés: íme, a Barcelona útja egy BL-győzelemtől a Bayern elleni pokoljárásig.

Az AD nevű holland oldal azt írja, Koeman egyik kiszemeltje honfitársa, Georginio Wijnaldum, aki jelenleg a Liverpool futballistája. Koeman jól ismeri a középpályást a holland válogatottból, amelyet épp a Barca kedvéért hagy el.

A 29 éves Wijnaldum 37 bajnokin 4 góllal segítette a bajnoki címet szerző Liverpoolt, amelynél jövő nyáron jár le a szerződése, és ez a tényező jól jöhet a Barcának, mert a játékos egyelőre nem jutott dűlőre az angol klubban a hosszabbítással kapcsolatban.

Az AD szerint Koeman arra kérte Wijnaldumot, hogy ne írjon alá új szerződést, hanem csatlakozzon a Barcához, ahol együtt játszhatna egy másik holland válogatott középpályással, Frenkie De Jonggal.

A Barcánál nagy változások várhatók, és több eddigi alapember sorsa is kérdéses, Luis Suárezt például korábbi klubja, az Ajax, valamint az olasz bajnok Juventus is vinné.

Az El Chiringuito nevű spanyol futballmagazin értesülései szerint a klub jelezte Suáreznek, hogy nem számít rá, és az Ajax, ahol 2007 és 2011 között játszott, be is jelentkezett érte egy 15 millió eurós ajánlattal.

A Juventus érdeklődéséről annyit tudni, hogy kétéves szerződést ajánlana a 33 éves uruguayi támadónak, aki évi 3 millió eurót keresne, ami elég szerény ahhoz képest, hogy a Barcában 20 millió euró fölötti fizetésével a keret harmadik legjobban kereső játékosa.

A spanyol oldalak most egymásra licitálva szellőztetik meg a katalánokkal kapcsolatos információkat, és az El Larguero azzal jött elő, hogy a nagy ráncfelvarrásnak Suárez mellett Jordi Alba, Gerard Piqué és Sergio Busqets is áldozatául eshet. Igaz, őket nem akarja elpasszolni a klub, de már nem kapnának olyan komoly szerepet, mint eddig.

Rengeteg nyitott kérdés van még tehát, de Koeman még csak egy napja mondhatja magát Barca-edzőnek, úgyhogy a konkrét válaszokra egyelőre várni kell.

Kiemelt kép: Manu Fernandez / POOL / AFP

Olvasói sztorik