Nemzetközi foci sport

Barca-krízis: Messi inkább menne, mint maradna

Lionel Messi megszakította a nyaralását, hogy leüljön a Barcelona új vezetőedzőjével, Ronald Koemannal egyeztetni a folytatásról.

A holland edző nem kapott jó híreket.

A RAC1 értesülései szerint ugyanis az argentin azt mondta, bizonytalan a jövőjét illetően, de inkább menne a Barcából, mint maradna. Még úgy is, hogy tisztában vele, a 2021-ig szóló szerződése megnehezíti a dolgot. A kivásárlási ára 700 millió euró.

BL-győzelemtől a teljes megsemmisülésig: így épült le öt év alatt a Barcelona
Öregecske sztárok, rossz igazolások, penetráns klubvezetés: íme, a Barcelona útja egy BL-győzelemtől a Bayern elleni pokoljárásig.

Messi már elmondta, mennyire keserűen látja a helyzetet, amikor a Barcelona elbukta a bajnoki címet, azóta viszont 8-2-re kapott ki a csapat a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A csapat azóta edzőt váltott és a sportigazgató, Éric Abidalt is kirúgta, de lehet, hogy ez sem lesz elég az argentin megtartásához. Koeman a kinevezése után arról beszélt, hogy mindenképpen számít Messire, de kicsit később volt egy olyan félmondata is, hogy azokkal számol, akik valóban a klubnál akarnak lenni.

Lionel Messi 2001-ben, 13 évesen került a Barcelona akadémiájára, a folytatás pedig ismert: eddig 763 mérkőzésen 645 gólt szerzett a klub színeiben, amellyel összesen 33 trófeát nyert, közte tíz bajnoki címt és négy Bajnokok Ligáját.

Kiemelt kép: Manu Fernandez/Pool via Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!