Nemzetközi foci

Barca-krízis: Messi inkább menne, mint maradna

Lionel Messi megszakította a nyaralását, hogy leüljön a Barcelona új vezetőedzőjével, Ronald Koemannal egyeztetni a folytatásról.

A holland edző nem kapott jó híreket.

A RAC1 értesülései szerint ugyanis az argentin azt mondta, bizonytalan a jövőjét illetően, de inkább menne a Barcából, mint maradna. Még úgy is, hogy tisztában vele, a 2021-ig szóló szerződése megnehezíti a dolgot. A kivásárlási ára 700 millió euró.

BL-győzelemtől a teljes megsemmisülésig: így épült le öt év alatt a Barcelona
Öregecske sztárok, rossz igazolások, penetráns klubvezetés: íme, a Barcelona útja egy BL-győzelemtől a Bayern elleni pokoljárásig.

Messi már elmondta, mennyire keserűen látja a helyzetet, amikor a Barcelona elbukta a bajnoki címet, azóta viszont 8-2-re kapott ki a csapat a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A csapat azóta edzőt váltott és a sportigazgató, Éric Abidalt is kirúgta, de lehet, hogy ez sem lesz elég az argentin megtartásához. Koeman a kinevezése után arról beszélt, hogy mindenképpen számít Messire, de kicsit később volt egy olyan félmondata is, hogy azokkal számol, akik valóban a klubnál akarnak lenni.

Lionel Messi 2001-ben, 13 évesen került a Barcelona akadémiájára, a folytatás pedig ismert: eddig 763 mérkőzésen 645 gólt szerzett a klub színeiben, amellyel összesen 33 trófeát nyert, közte tíz bajnoki címt és négy Bajnokok Ligáját.

Kiemelt kép: Manu Fernandez/Pool via Getty Images

Olvasói sztorik