Nemzetközi foci

Ez a beszélgetés döntheti el Messi sorsát a Barcánál

Lionel Messi némaságba burkolózott azóta, hogy a Barcelona 8-2-re kikapott a Bayern Münchentől a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Azóta edzőváltás volt a klubnál, Quique Setién helyét Ronald Koeman vette át, az argentin csapatkapitány azonban ezt a hírt sem kommentálta, miközben állandó téma a sportsajtóban, hogy eljöhetett az a pillanat, amikor tényleg reális, hogy elhagyja a klubot.

A katalán Sport csütörtökön azt írta, Messi megszakítja a nyaralását, ugyanis leül Koemannal, hogy meghallgassa a holland edző terveit a következő idényre.

Ő már egyébként előrébb tart ezzel, mint a klubelnök, Josep Maria Bartomeu, akinek eddig a játékost nem, csak annak apját sikerült elérnie.

BL-győzelemtől a teljes megsemmisülésig: így épült le öt év alatt a Barcelona
Öregecske sztárok, rossz igazolások, penetráns klubvezetés: íme, a Barcelona útja egy BL-győzelemtől a Bayern elleni pokoljárásig.

A helyzet nem egyszerű Barcelonában. A vezetőedzőt már lecserélte, és a sportigazgatót, Éric Abidalt is kirúgta a klub a München elleni égést követően, és Bartomeu távozását is sokan követelik. Jövő tavasszal lesz az elnökválasztás, az egyik kihívó, Victor Font pedig előszeretettel nyilatkozik a napokban a sajtóban. A Messi távozásáról szóló hírekkel kapcsolatban például azt mondta:

Szerintem van rá esély, gyötörnek is a rémálmok

– mondta Font, aki szerint Messi jelenléte létfontosságú a klub számára, és nem csak most, hanem majd akkor is, miután visszavonult.

Victor Font már arról is beszélt, hogy szerinte az edzőváltás nem oldja meg a klub problémáit, és ha megválasztják, nála Xavi lenne a vezetőedző. Koemant nem feltétlen küldené el, „Xavi biztosan találna egy hozzáillő feladatot” – mondta ezzel kapcsolatban.

Kiemelt kép: Manu Fernandez/Pool via Getty Images

Olvasói sztorik