Nemzetközi foci bajnokok ligája

Az elnök megerősítette, hogy ki lesz a Barca vezetőedzője

Megkezdődött a tisztogatás a Barcelonánál azt követően, hogy a csapat lemaradt a bajnoki címről, elbukott a Király Kupában, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében pedig 8-2-re kikapott a Bayern Münchentől. Quique Setiént, a vezetőedzőt már hétfőn menesztették, de a tragikus idénybe belebukott a sportigazgató, Éric Abildal is.

A nemzetközi sportsajtó már tényként kezelte, hogy Ronald Koeman lesz az új vezetőedző, ezt kedden a klubelnök, Josep Maria Bartomeu is megerősítette.

„Ha minden jól megy, Koeman lesz a vezetőedzőnk. A tapasztalata miatt esett rá a választás. Tagja volt az álomcsapatunknak, ismeri a filozófiánkat” – ismerte el Bartomeu a Barca TV-nek.

BL-győzelemtől a teljes megsemmisülésig: így épült le öt év alatt a Barcelona
Öregecske sztárok, rossz igazolások, penetráns klubvezetés: íme, a Barcelona útja egy BL-győzelemtől a Bayern elleni pokoljárásig.

Ronald Koeman 1989 és 1995 között volt a Barca játékosa, négy bajnoki címet nyert a csapattal, az 1992-es BEK-döntőben pedig ő szerezte a győztes gólt. Később másodedzőként dolgozott a klub mellett.

Bár edzői karrierjében vannak szép időszakok, azért akadtak elég komoly hullámvölgyek is, elég csak az Evertonnál töltött időszakára gondolni, ahol egy viszonylag jól sikerült szezon után elkölthetett 150 millió fontot, majd az új idányben viszonylag hamar kirúgták az eredménytelenség miatt. Az elmúlt két évben a holland válogatott szövetségi kapitánya volt, amelyet kijutatott a jövő évre halasztott Európa-bajnokságra.

A Mundo Deportivo szavazásán ugyanakkor bő 70 százalékban úgy gondolták a szavazók, hogy nem ő a jó választás a Barcelona élére.

Nyitókép: Ronald Koeman érkezése a barcelonai repülőtérre. Fotó: Joan Valls / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Olvasói sztorik