A Wolverhamptonnak senki sem szólt, hogy az Európa Liga a Sevillának hazai pálya?

Esélye volt az angoloknak, de elpuskázták a lehetőséget. Eközben a Sahtar Doneck leckét adott az FC Baselnek.
Kapcsolódó cikkek

A Wolverhampton Wanderers nem élt a lehetőséggel és végül kieséssel bűnhődött az Európa Liga negyeddöntőjében, míg a Sahtar Doneck átgázolt a Baselen.

Amióta az UEFA Kupát Európa Ligának hívják, már háromszor megnyerte a sorozatot a Sevilla és a futballvilágban lassan mémmé kezd válni, hogy az EL ennek a csapatnak jár. A Wolvesnak vagy nem szóltak, vagy elfelejtette ezt, mert ragyogó kezdés után mégis kiesett. Az angolok Adama Traoré hatalmas sprintjét követően jutottak büntetőhöz a 10. percben. A teljesen jogos tizenegyest azonban gyatrán rúgta Raúl Jiménez, a marokkói Yassine Bono kivédte a mexikói lövését.

A futball törvényszerűsége, hogy az ilyesmi megbosszulja magát, ráadásul ezt követően majd felborult a pálya, a spanyolok eszelősen nagy fölényben játszottak, 70 százalék fölött birtokolták a labdát. A nyomás végül góllá érett, a 88. percben Ocampos elődöntőbe fejelte a csapatát.

Eközben a Sahtar Doneck nem hagyott sok izgulni valót a saját mérkőzésén, Junior Moraes már a második percben vezetést szerzett a svájciak kapusának kapitális hibáját kihasználva.

Húsz perccel később három Sahtar-játékos is elég volt, hogy kedvére passzolgasson hat svájci védő mellett, végül a brazil Taison lőtt kapura, a labda megpattanva talált utat a kapuba.

Térfélcsere után sem lett jobb a helyzet az FC Basel számára, igaz a következő gólt csak a 75. percben kapta: Taisont a tizenhatoson belül buktatta Yannick Marchand, legalábbis a bíró így látta. Az előzékenyen megadott tizenegyest Alan Patrick bevágta.

A negyedik gól aztán végképp megmutatta a tudáskülönbséget a csapatok között, az ukrán együttes kevés húzásból a saját térfele mélyéről jutott lövőhelyzetig, Dodo góljával pedig már kifejezetten kellemetlenné vált az eredmény.

Azért a szépítés csak összejött a Baselnek, igaz ehhez némi szerencse is kellett.

A legjobb négy között a Sevilla és a Manchester United meccsel egymással, valamint a Sahtar Doneck az Internazionaléval találkozik majd.

Eredmények – Európa Liga, negyeddöntő

Sahtar Doneck–FC Basel 4-1 (2-0)
Gólszerző: Moraes (2.), Taison (22.), Alan Patrick (75.), Dodo (88.) ill. van Wolfswinkel (92.)

Wolverhampton–Sevilla 0-1 (0-0)
Gólszerző: Ocampos (88.)

Kiemelt kép: Fassbender/Pool via Getty Images