Magyar foci

Büszkévé tenné Magyarországot a Puskás Akadémia

A Magyar Kupa-győztes Budapest Honvéd a finn Inter Turkuval, a bajnoki második MOL Fehérvár FC az ír Bohemian FC-vel, a harmadik helyezett Puskás Akadémia FC pedig a svéd Hammarbyval találkozik a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének első körében.

A hétfői, nyoni sorsoláson az is eldőlt, hogy a Honvéd és a Fehérvár hazai pályán, míg a Puskás Akadémia idegenben játszik augusztus 27-én.

„Minden párharcnak van előnye és hátránya, előnye mindenképpen, hogy itthon játszunk és nem kell utaznunk. Talán az viszont a hátrány lehet, hogy ők korábban elkezdték a bajnokságot, már a kilencedik fordulón is túl vannak és vezetik is a tabellát, de hazai pályán szeretnénk továbbjutni” – mondta az M1-nek Hidi Patrik, a kispestiek középpályása.

Kijelenthető, hogy szerencsésnek mondható a sorsolás, pláne annak függvényében, hogy itthon játszunk, amely mindenképpen nagy könnyebbség

– nyilatkozta az M1-nek Kovács Zoltán, a fehérvári klub sportigazgatója. Hangsúlyozta, az ír csapatot kötelező legyőzniük, ugyanakkor senki sem veheti félvállról az összecsapást, a Bohemian FC ugyanis vélhetően remek mentalitással, jó erőállapotban lép majd pályára.

A Celtichez utazhat a Fradi, ha lenyomja a svéd bajnokot
Kőkemény feladat vár Szerhij Rebrov csapatára a BL-selejtező első két fordulójában.

„Könnyű ellenfelet nem vártam, talán az egyik legnehezebb volt a lehetséges csapatok közül. Megpróbálunk minél jobban felkészülni, biztosan nehéz mérkőzés lesz, de

szeretnénk úgy pályára lépni, hogy büszkén, jó eredményt hozzunk Magyarország számára

– mondta a Puskás Akadémia honlapján Hornyák Zsolt vezetőedző, aki bízik a csapatában és abban, hogy közös jó munkával megfelelő eredményt érnek el, hiszen óriási felelősség számukra, hogy nem csak a Puskás Akadémiát, hanem Magyarországot is képviselik.

A zárt kapus párharcok egy mérkőzésen dőlnek el. Döntetlen esetén hosszabbítás, majd tizenegyes-párbaj következik, a győztesek pedig a selejtező második fordulójába jutnak.

A selejtező 1. fordulójának magyar érdekeltségű párosításai

BUDAPEST HONVÉD-Inter Turku (finn)
Hammarby (svéd)-PUSKÁS AKADÉMIA
MOL FEHÉRVÁR FC-Bohemian FC (ír)

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik