Magyar foci sport

Büszkévé tenné Magyarországot a Puskás Akadémia

A Magyar Kupa-győztes Budapest Honvéd a finn Inter Turkuval, a bajnoki második MOL Fehérvár FC az ír Bohemian FC-vel, a harmadik helyezett Puskás Akadémia FC pedig a svéd Hammarbyval találkozik a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének első körében.

A hétfői, nyoni sorsoláson az is eldőlt, hogy a Honvéd és a Fehérvár hazai pályán, míg a Puskás Akadémia idegenben játszik augusztus 27-én.

„Minden párharcnak van előnye és hátránya, előnye mindenképpen, hogy itthon játszunk és nem kell utaznunk. Talán az viszont a hátrány lehet, hogy ők korábban elkezdték a bajnokságot, már a kilencedik fordulón is túl vannak és vezetik is a tabellát, de hazai pályán szeretnénk továbbjutni” – mondta az M1-nek Hidi Patrik, a kispestiek középpályása.

Kijelenthető, hogy szerencsésnek mondható a sorsolás, pláne annak függvényében, hogy itthon játszunk, amely mindenképpen nagy könnyebbség

– nyilatkozta az M1-nek Kovács Zoltán, a fehérvári klub sportigazgatója. Hangsúlyozta, az ír csapatot kötelező legyőzniük, ugyanakkor senki sem veheti félvállról az összecsapást, a Bohemian FC ugyanis vélhetően remek mentalitással, jó erőállapotban lép majd pályára.

A Celtichez utazhat a Fradi, ha lenyomja a svéd bajnokot
Kőkemény feladat vár Szerhij Rebrov csapatára a BL-selejtező első két fordulójában.

„Könnyű ellenfelet nem vártam, talán az egyik legnehezebb volt a lehetséges csapatok közül. Megpróbálunk minél jobban felkészülni, biztosan nehéz mérkőzés lesz, de

szeretnénk úgy pályára lépni, hogy büszkén, jó eredményt hozzunk Magyarország számára

– mondta a Puskás Akadémia honlapján Hornyák Zsolt vezetőedző, aki bízik a csapatában és abban, hogy közös jó munkával megfelelő eredményt érnek el, hiszen óriási felelősség számukra, hogy nem csak a Puskás Akadémiát, hanem Magyarországot is képviselik.

A zárt kapus párharcok egy mérkőzésen dőlnek el. Döntetlen esetén hosszabbítás, majd tizenegyes-párbaj következik, a győztesek pedig a selejtező második fordulójába jutnak.

A selejtező 1. fordulójának magyar érdekeltségű párosításai

BUDAPEST HONVÉD-Inter Turku (finn)
Hammarby (svéd)-PUSKÁS AKADÉMIA
MOL FEHÉRVÁR FC-Bohemian FC (ír)

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!