Magyar foci

Ibrahimovic klubjába futott bele a Puskás Akadémia az EL-ben

A Budapest Honvéd finn, a Mol Fehérvár FC ír, a Puskás Akadémia svéd ellenfelet kapott az Európa Liga első selejtezőkörében.

A Honvéd a finn bajnokság listavezetőjével, az előző idényben a második helyen záró Inter Turkuval találkozik, a meccset Budapesten játsszák. Az egyszeres bajnok és kétszeres kupagyőztes Turku fiatal klubnak számít, 1990-ben alapították, és eredetileg utánpótlásklubként indult, majd 1992-ben lett felnőttcsapata is.

A Turku tavaly is szerepelt az EL selejtezőjében, akkor a dán Bröndby ellen 4-3-as összesítéssel búcsúzott.

Szintén hazai pályán léphet pályára a Fehérvár, amely az ír Bohemianst látja vendégül, amely harmadik lett tavaly, most pedig a második helyet foglalja el a tabellán.

A dublini Bohemians 1890 óta létezik, 11-szer lett az ír bajnokság legjobbja és 7-szer hódította el a kupát. Tavaly gyorsan véget írt az írek számára az EL-kaland, mert az izlandi Akureyri 5-1-gyel ejtette ki őket az első körben.

A legnehezebb dolga valószínűleg a nemzetközi porondon újoncnak számító Puskás Akadémiának lesz, amely a svéd Hammarbyhoz látogat. A Hammarby az előző bajnokságban bronzérmes lett, a mostani idényben 14 meccs után csak a 6. 

Az egyszeres svéd bajnok Hammarby 2019 végén azzal került be a hírekbe, hogy a klasszis csatár, Zlatan Ibrahimovic befektetett a klubba, és megszerezte a részvények 23,5 százalékát. A csapat utoljára 2007-ben szerepelt a nemzetközi porondon, akkor az UEFA-kupában a norvég Fredrikstadon még túljutott, a portugál Braga azonban már túl nagy falatnak bizonyult.

A selejtezőket augusztus 27-én rendezik, zárt kapuk mögött, ha szükséges hosszabbítással és tizenegyesrúgásokkal.

Kiemelt kép: Jonathan NACKSTRAND / AFP

Olvasói sztorik