Magyar foci bajnokok ligája

Ferencváros: A lehetséges ellenfelek közül a legnehezebbet kaptuk

A svéd bajnok Djurgarden lesz a Ferencváros ellenfele a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában. A magyar bajnokcsapat tagjai közül többen is nyilatkoztak az M1 aktuális csatornának, ahol kiemelték, a lehető legnehezebb ellenfelet kapták az első fordulóban.

A lehetséges ellenfelek közül a legnehezebbet kaptuk, ráadásul a svédek játékban vannak, náluk tart a bajnokság, ez jelenthet nekik egy kis előnyt. Másfelől nekünk így könnyebb feltérképezni őket, mert nem tavalyi meccseket kell majd elemeznünk. A zárt kapuk ellenére a hazai pálya is számunkra jelent előnyt. Képesek vagyunk kivívni a továbbjutást, és szeretnénk ismét csoportkörbe kerülni

– értékelt Dibusz Dénes a sorsolást követően.

A csapatkapitány, Lovrencsics Gergő már arról beszélt, hogy a BL-ben mindegy, ki lett volna az ellenfél, kemény meccs várt volna a Fradira mindenképp. Botka Endre is azt emelte ki, hogy a legnehezebb ellenfél jutott a Ferencvárosnak, de hazai pályán tovább kéne jutnia a csapatnak.

A kvalifikáció első fordulóját augusztus 18-19-én rendezik, a mérkőzéseket zárt kapuk mögött játsszák le. A Djurgarden tavaly 14 év szünet után szerezte meg fennállásának 12. bajnoki címét, a jelenlegi szezonban 13 forduló után a negyedik helyen áll, és még sosem találkozott magyar ellenféllel az európai porondon.

Kiemelt kép: Mohos Márton / 24.hu

Olvasói sztorik