Magyar foci sport

Ferencváros: A lehetséges ellenfelek közül a legnehezebbet kaptuk

A svéd bajnok Djurgarden lesz a Ferencváros ellenfele a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában. A magyar bajnokcsapat tagjai közül többen is nyilatkoztak az M1 aktuális csatornának, ahol kiemelték, a lehető legnehezebb ellenfelet kapták az első fordulóban.

A lehetséges ellenfelek közül a legnehezebbet kaptuk, ráadásul a svédek játékban vannak, náluk tart a bajnokság, ez jelenthet nekik egy kis előnyt. Másfelől nekünk így könnyebb feltérképezni őket, mert nem tavalyi meccseket kell majd elemeznünk. A zárt kapuk ellenére a hazai pálya is számunkra jelent előnyt. Képesek vagyunk kivívni a továbbjutást, és szeretnénk ismét csoportkörbe kerülni

– értékelt Dibusz Dénes a sorsolást követően.

A csapatkapitány, Lovrencsics Gergő már arról beszélt, hogy a BL-ben mindegy, ki lett volna az ellenfél, kemény meccs várt volna a Fradira mindenképp. Botka Endre is azt emelte ki, hogy a legnehezebb ellenfél jutott a Ferencvárosnak, de hazai pályán tovább kéne jutnia a csapatnak.

A kvalifikáció első fordulóját augusztus 18-19-én rendezik, a mérkőzéseket zárt kapuk mögött játsszák le. A Djurgarden tavaly 14 év szünet után szerezte meg fennállásának 12. bajnoki címét, a jelenlegi szezonban 13 forduló után a negyedik helyen áll, és még sosem találkozott magyar ellenféllel az európai porondon.

Kiemelt kép: Mohos Márton / 24.hu

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!