Nemzetközi foci

Cristiano Ronaldo miatt tért vissza a Juventusba Gianluigi Buffon

Ha van olyan futballista, aki a sportszerűség és elegancia képviselője, az a 42 éves kapus, Gianluigi Buffon. A Juventus legendás játékosa mindig tisztelettel beszélt csapattársairól és ellenfeleiről egyaránt, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a tény, hogy az AC Milan elleni Olasz Kupa-elődöntő (1-1) után a hazai ikon, Paolo Maldini fiával cserélt mezt.

A legnagyobb dicséret mégsem Daniel Maldininek jutott, hanem Cristiano Ronaldónak. A mérkőzés után adott interjúban Buffon elárulta, a portugál klasszisnak nagy szerepe volt abban, hogy a Paris Saint-Germainből visszatért Torinóba.

Ronaldo káprázatos. Elismerem, az volt az egyik oka annak, hogy visszatértem a Juventusba, hogy együtt edzhessünk. Minden nap egy új felfedezés vele. Az ilyen lehetőségek extra motivációt jelentenek

– mondta a kapus a Rai Sportnak.

Hozzátette, hogy azért tud még ennyi idősen is jól teljesíteni, mert hisz magában és Ronaldo mellett kiemelte az AC Milanba visszatérő Zlatan Ibrahimovicot is, akik szintén a rutinosabb játékosok közé tartoznak már.

„Mindenki húzta a száját, mikor bejelentették, hogy újra a Milanban fog játszani, de 38 évesen is képes különbséget jelenteni. A játékosok elemzésénél a képesség fontosabb, mint a születési dátum. Örülök, hogy itt van, fantasztikus bajnok.”

A Milan elleni visszavágót március negyedikén rendezik majd.

Kiemelt kép: TF-Images/Getty Images

Olvasói sztorik