Nemzetközi foci

Egy félidő Ibra-varázslat után jött a szédületes Inter-fordítás

Hiába vezetett a félidőben még 2-0-ra a Milan, az Inter a második játékrészben feltámadt, és 4-2-re megnyerte a milánói derbit a Serie A 23. fordulójában.

Az első felvonás a piros-feketékről szólt, akik nagyon rég játszottak annyira tüzesen és jól, mint most. A 40. percben Ibrahimovic fejpárbajt nyert 6 méterre a kaputól Godín ellen, az ujjsérülés miatt hiányzó Handanovicot helyettesítő Padelli bénázott egy sort, Rebic pedig annyira meglepődött, hogy épphogy csak beleért a labdába, de az így is a kapuba került.

Az első félidő hosszabbításában jött a második Milan-gól, egy szöglet után Kessié húzta tovább a labdát, amit a korábban az Interben is játszó Ibrahimovic fejelt be. 38 évesen és 129 naposan a svéd klasszis lett a milánói derbik legidősebb gólszerzője.

Az összeszedetten játszó Milan előnye a második félidőben nagyon gyorsan eltűnt, az 51.percben Brozovic egy látványos kapáslövéssel szépített,

aztán két perccel később Alexis Sánchez tette vissza a labdát Vecinónak (a chilei a belógó Conti miatt nem volt lesen), akinek a lövésébe csak beleérni tudott Donnarumma, ezzel 2-2-re módosult az állás.

Az Intert érhető módon felpörgette az egyenlítés, a Milan pedig nagyon messze volt az első félidőben látott önmagától, és törvényszerű volt, hogy összejön a fordítás, egy szöglet után De Vrij Romagnolit megelőzve szerezte az Inter harmadik gólját.

A végén Lukaku adta meg a kegyelemdöfést a Milannak, az Inter ezzel a győzelemmel beérte pontszámban az éllovas Juventust, de a nagy párostól mindössze egy pontra van a 18 forduló óta veretlen Lazio. A mostani mindössze a második derbi volt, amikor kétgólos hátrányból nyert az Inter, az első még 1949-ben történt, amikor 6-5 lett a vége.

A Milan oda-vissza kikapott idén a városi riválistól, és mivel tíz pont a hátránya a BL-t érő negyedik helyet elfoglaló Atalanta mögött, lassan a legfanatikusabb drukkerek is lemondhatnak arról, hogy Ibrahimovic és társai visszatérnek az európai elitbe.

Serie A, 23. forduló:

Inter – Milan 4-2 (0-2)
SPAL – Sassuolo 1-2 (1-0)
Genoa – Cagliari 1-0 (1-0)
Napoli – Lecce 2-3 (0-1)
Brescia – Udinese 1-1 (0-0)
Parma – Lazio 0-1 (0-1)

Kiemelt kép: MARCO BERTORELLO / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik