Nemzetközi foci

Nemrég még ki akarták rúgni, most gólt lőtt a Juve ellen

Ronaldo tizenegyesből válaszolt Rebic találatára.

Többen biztosra vették, hogy a Milan lemond Ante Rebicről, még arról is hallani lehetett, hogy visszatér Frankfurtba. A 26 esztendős horvát támadó végül mégis maradt, és bele is kezdett a gólgyártásba. Januárban duplázott az Udinese ellen, majd a múlt héten betalált az Inter kapujába is.

Csütörtök este pedig a Juventus kapuját őrző legenda, Gigi Buffon eszén járt túl a kupameccs 61. percében.

 

Az első félidőt lényegesen jobban kezdte a Milan, majd életjeleket mutatott a torinói együttes is, ám gól nem született az elődöntő első felvonásának első etapjában. Noha az itáliai sajtó Zlatan Ibrahimovic és Cristiano Ronaldo csatájaként harangozta be az összecsapást, leginkább Buffon villogott, a Juventusnak szüksége is volt a „nagy öreg” néhány bravúrjára.

Az ezúttal (is) harmatgyenge Juve Theo Hernandez kiállításával sem tudott mit kezdeni, ám Ronaldo akrobatikus mozdulata után Davide Calabria kezét érte a labda, így a 89. percben tizenegyest kapott a Juve. CR bevágta, azaz döntetlen után folytatják a felek a március 4-i visszavágón.

Kiemelt kép: ISABELLA BONOTTO / AFP

Olasz Kupa, elődöntő, első mérkőzés

AC Milan–Juventus 1–1 (0–0)

Indiában 1,4 milliárd ember él, mégis mindössze százötvenezer igazolt labdarúgó van az országban. Nem csoda, hogy eddig csak egyszer sikerült kijutniuk a világbajnokságra, de végül akkor is visszaléptek. India 2047-ben ünnepli függetlenségének 100. évfordulóját, erre többek között úgy készülnek, hogy az ország történelmének legnagyobb volumenű futballfejlesztését hajtják végre.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!