Nemzetközi foci

Ismét ellenfele lesz a Fradinak a Ludogorec az Európa Ligában

A H-csoportba került a magyar bajnok, a CSZKA a csoport kiemelt csapata, de itt van az Espanyol is.

Pénteken kora délután sorsolta az Európa Liga-csoportkör beosztását az európai szövetség (UEFA). A ceremóniának magyar résztvevője is volt: a bajnok Ferencvárosi TC a Suduva 4-2-es legyőzésével lehet ott a 48 csapatos főtáblán.

Az UEFA a koefficiensek alapján sorolta kalapokba a csapatokat – a Fradi ebben a rangsorban utolsóként várta ellenfeleit –, majd a négy kalapból egy-egy csapatot sorsolt mind a 12 csoportba. A szabályok megegyeztek a Bajnokok Ligája-csoportkör sorsolásán alkalmazottakkal: ugyanazon nemzetek klubjai nem kerülhettek egy csoportba, illetve ukrán és orosz csapatokat nem sorsolhattak ugyanazon négyesbe.

További kizáró párokat is megjelölt a grémium, akik így a sorsolásnál nem kerülhettek egy idősávba sem – a csütörtöki játéknapokon 18.55-kor és 21 órakor kezdődnek a mérkőzések.

A sorsoláson eldőlt, hogy a Fradi az orosz CSZKA Moszkvával, a spanyol Espanyollal és a BL-ből éppen a magyar bajnok ellen búcsúzó Ludogoreccel találkozik.

A sorsolás eredménye

A-csoport: Sevilla, APÓEL, Qarabag, Dudelange
B-csoport: Dinamo Kijev, Köbenhavn, Malmö, Lugano
C-csoport: Basel, FK Krasznodar, Getafe, Trabzonspor
D-csoport: Sporting CP, PSV Eindhoven, Rosenborg, LASK
E-csoport: Lazio, Celtic, Rennes, CFR Cluj
F-csoport: Arsenal, Eintracht Frankfurt, Standard Liége, Vitória Guimaraes
G-csoport: Porto, Young Boys, Feyenoord, Rangers
H-csoport: CSZKA Moszkva, Ludogorec, Espanyol, Ferencvárosi TC
I-csoport: VfL Wolfsburg, Gent, Saint-Étienne, Olekszandrija
J-csoport: AS Roma, Borussia Mönchengladbach, Istanbul Basaksehir, Wolfsberger AC
K-csoport: Besiktas, Braga, Wolverhampton, Slovan Bratislava
L-csoport: Manchester United, FK Asztana, Partizan, AZ Alkmaar

A hivatalos játéknapok szeptember 19., október 3. és 24., november 7. és 28., illetve december 12-e. A csoportok első két helyezettjei továbbjutnak az egyenes kieséses szakaszba, melynek sorsolását december 16-án tartja az UEFA, a játéknapok pedig február 20-a és 27-e lesznek.

Így néztek ki a kalapok

1. kalap: Sevilla, Arsenal, Porto, AS Roma, Manchester United, Dinamo Kijev, Besiktas, Basel, Sporting CP, CSZKA Moszkva, VfL Wolfsburg, Lazio
2. kalap: PSV Eindhoven, FK Krasznodar, Celtic, Köbenhavn, Braga, Gent, Borussia Mönchengladbach, Young Boys, FK Asztana, Ludogorec, APÓEL, Eintracht Frankfurt
3. kalap: Saint-Étienne, Qarabag, Feyenoord, Getafe, Espanyol, Malmö, Partizan, Standard Liége, Wolverhampton, Rennes, Rosenborg, Istanbul Basaksehir
4. kalap: AZ Alkmaar, Vitória Guimaraes, Trabzonspor, Olekszandrija, Dudelange, LASK, Wolfsberger AC, Slovan Bratislava, Lugano, Rangers, CFR Cluj, Ferencvárosi TC

A sorsolás előtt Eden Hazard-t, a Chelsea színeiben EL-t nyerő támadót választották az előző kiírás legjobb játékosának.

Kiemelt kép: fradi.hu

Olvasói sztorik