Magyar foci

A többi gólt az Európa Liga-csoportkörre tartogatja a Fradi

Szerhij Rebrov vezetőedző teljesen más tempóra készül a folytatásban.

Hosszú idő, 15 esztendő telt el a Ferencvárosi TC legutóbbi európai kupa-csoportkörös szereplése óta, csütörtök este azonban a klub ismét főtáblára jutott, ezúttal az Európa Ligában. A Suduva 4-2-es legyőzésével a magyar bajnok ott lesz a második számú európai sorozat legjobbjai között.

A győztes meccs után Varga Roland és Lovrencsics Gergő is értékelt, valamint Kubatov Gábor klubelnök is megosztotta első gondolatait. Természetesen a sorból a vezetőedző, Szerhij Rebrov sem maradhatott ki – a klubhonlap idézte a szakvezető értékelését.

Ha valaki csak az eredményt látja, talán nem gondolná, hogy nehéz mérkőzés volt, ám ha látta a meccset is, biztosan egészen más véleménnyel van. A Suduva abszolút megérdemelten jutott el idáig, erős csapat volt. A többi gólt a csoportkörre tartogattuk. Abban sokat fejlődtünk, hogy egy igazi csapat vagyunk. Ebben a csapatban senki nem kezelte magát sztárként, ezért is nagyon jó a játékosaimmal dolgozni. Nem tudom, hogy milyen volt a Ferencváros régebben, ám az biztos, hogy ebben a komponensben nagyon sokat fejlődtünk. Ezúttal sem szeretnék külön kiemelni senkit, hiszen csapatként értük el ezt a sikert. A csoportkörben teljesen más tempóra készülünk

– értékelt a Fradi szakvezetője.

Az EL-csoportkör sorsolását pénteken 13 órakor tartja az UEFA – a Fradi a legalacsonyabban rangsorolt csapatként a negyedik kalapból várja a következő hat meccs párosítását.

Európa Liga, playoff, visszavágó:

Ferencvárosi TC–Suduva (litván) 4-2 (2-1)
Budapest, Groupama Aréna, 18 567 néző
v.: Guida (olasz)
FTC: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister – Sigér (Ihnatenko, 71.), Haratin – Zubkov, Varga R. (Isael, 68.), Tokmac – F. Boli (Szihnyevics, 80.)
Suduva: Kardum – Svrljuga, Kerla, A. Jankauskas, Hladik, Zivanovic – Verbickas (E. Jankauskas, 71.), Cadjenovic, Matulevicius (Vezevicius, 88.) – Topcagic, Tadic (Golubickas, 46.).
gól: Varga R. (36., 11-esből), Boli (45+1.), Tokmac (66.), Szihnyevics (90+6., 11-esből), illetve Verbickas (11.), Topcagic (63.)
sárga lap: Heister (4.), Sigér (34.), illetve Kardum (35.), Kerla (43.), Svrljuga (90+5.)
továbbjutott: az FTC, 4-2-es összesítéssel

Kiemelt kép: fradi.hu

Olvasói sztorik