Magyar foci

Már majdnem megduplázta UEFA-pontjait a száz helyet előrelépő Fradi

A sikeres nemzetközi szereplés a következő szezonokban is jól jöhet a magyar bajnoknak.

Sokáig kiélezett mérkőzésen verte a Suduvát a Ferencvárosi TC az Európa Liga-rájátszás visszavágóján, így 4-2-es összesítéssel legyőzte ellenfelét. A továbbjutás Európa Liga-csoportkörös szereplést ért a magyar bajnoknak, melynek sorsolására pénteken kora délután kerül sor.

A sorsolás előtt a csapatokat az úgynevezett UEFA-koefficiensük alapján osztották be, így a Fradi az utolsó a 48 csapatos sorban. A klub az elmúlt öt évben 3.500 pontot gyűjtött a nemzetközi porondon – ezzel a 292. helyen állt az európai rangsorban a szezont megelőzően –, ennek köszönhetően több körben is a nem kiemelt csapatok között kapott helyet a sorsolásnál.

Viszont a most futó idényben három kört szerepelt a Bajnokok Ligája-selejtezőben, majd az EL-playoffban is sikerrel vívott meg egy párharcot, így nagyot lépett előre a rangsorban. A football-coefficient.eu a csütörtöki EL-mérkőzések után kiszámolta a legfrissebb UEFA-rangsort, melyen a Fradi már a 190. helyen szerepel 5.500 ponttal. A klub 2.500 pontot gyűjtött a 2019–2020-as idény eddigi részében, míg az ezt megelőző négy évből összesen hoz magával 3.000 egységet.

A magyar csapatok közül továbbra is a Mol Fehérvár FC szerepel a legelőkelőbb helyen: 10.500 ponttal a 117. a sorban. A szezon magyar kupaindulói közül a Budapest Honvéd a 264. (4.000 pont), a Debreceni VSC a 331. (3.000) helyen áll.

Kiemelt kép:MTI/Koszticsák Szilárd

Olvasói sztorik