Nemzetközi foci

Pető Tamás szerint még nincs lefutva…

A Videoton edzője azt mondja, ha végre kihasználják a helyzeteiket, nehéz estét okozhatnak a Lech Poznannak.

Kapcsolódó cikkek

Akadt vidám pillanata a Videoton – Lech Poznan csütörtöki Európa Liga-visszavágó előtti hazai sajtótájékoztatónak, a tolmácshölgy egyszer véletlenül magyarról magyarra kezdett fordítani. A fehérváriak 0-3-ról várják a visszavágást, úgyhogy az ő fordításuk még ennél is vidámabb lenne – sok esély nincs rá, de Pető Tamás megbízott edző szerint készen állnak a bravúrra:

– A holnapi mérkőzést megnyugtató előnnyel várja a Lech Poznan, nem vitás. Viszont én úgy gondolom, nehéz estét fogunk nekik okozni. A csapat számára nincs lefutva a továbbjutás, ennek a szellemében lépünk pályára – fogalmazott a tréner. Többen megkérdezték – magyar, lengyel újságírók is –, hogy az eddig látottak alapján mire alapozza ezt a bizakodást.

– Amiben bízhatunk, hogy végre egyszer kihasználjuk a lehetőségeinket. Meccsről-meccsre megvannak a helyzeteink, de a koncentráció hiányzik. Ezen próbálunk változtatni, erről szóltak az edzéseink. Hiányoztak a gólok, de megvannak a csatáraink ahhoz, hogy ez megváltozzon. Az első meccsen is kezünkben volt a kulcs a mérkőzéshez az elején, most viszont be is kellene nyitnunk az ajtón. A védekezést illetően, az ellenfelünk kihasználta a hibáinkat, három beadást sem tudtunk levédekezni. Erre és a csapatjáték összerakására fektettük a hangsúlyt a legutóbbi edzéseken.

A sérülése után visszatérő csapatkapitány, Juhász Roland is bizakodó, noha háromgólos hátrányt magyar csapat még soha nem tudott ledolgozni.

– Teljesen más mérkőzést szeretnénk játszani, mint egy hete. Akkor is megvoltak a lehetőségeink, amikből ha betalálunk, más lett volna a meccs képe. Így komoly a hátrányunk, de ha a visszavágó elején tudnánk gólt szerezni, lenne esélyünk. A sérülésem szerencsére a múlté, a lábam jól van, pályára léphetek holnap. Nem nagyon emlékszem a karrieremből olyan esetre, hogy ekkora hátrányt ledolgozzon egy csapat, szerencsére az én csapataim ritkán kerültek ilyen helyzetbe. De úgy gondolom, ha a tavalyi formához és játékhoz visszatalálunk, bizakodhatunk. Nagyon fontos lenne a sikerélmény, hogy végre valami pozitív élmény is érje a csapatot – nyilatkozta a válogatott hátvéd.
A Videoton – Lech Poznan Európa Liga-selejtező visszavágója csütörtökön 19 órakor kezdődik Székesfehérváron. A klub féláron engedi be a mérkőzésre azokat a szurkolókat, akik a BATE Boriszov elleni találkozó névre szóló belépőjegyét felmutatják a vásárláskor – olvasható a klub honlapján.

Olvasói sztorik