Nemzetközi foci

A Videoton edzője szerint nem játszottak alárendelt szerepet

Pető Tamás úgy véli, az elmúlt hetekhez képest jól teljesítettek a fehérváriak Lengyelországban.

Kapcsolódó cikkek

A Videoton 3-0-s vereséget szenvedett idegenben a – Lovrencsics Gergőt, Kádár Tamást és Holman Dávidot is foglalkoztató – lengyel Lech Poznantól az Európa Liga negyedik selejtezőkörének első mérkőzésén csütörtökön. Az egy hét múlva sorra kerülő visszavágót így rendkívül nehéz helyzetből várja a magyar bajnoki címvédő. A két edző meccs utáni értékelését a vidi.hu idézi.

Pető Tamás, Videoton: – Először is gratulálok a Lech-nek a győzelemhez. Az én csapatom az elmúlt hetekhez képest jól játszott, talán mondhatom, hogy sokkal jobban mint ezt megelőzően. Sajnos a szerencsével viszont egy kicsit hadilábon álltunk ma este is. Jó néhány helyzetet sikerült kidolgoznunk, de ezeket nem tudtuk kihasználni, ellenfelünk viszont kihasználta a hibáinkat. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy nem játszottunk alárendelt szerepet, méltó ellenfelei voltunk a hazaiaknak. Ők ennyivel előrébb tartanak, mi pedig dolgozunk tovább és készülünk a következő mérkőzésekre.

Maciej Skorza, Lech: – Jó eredményt sikerült elérnünk, elégedett vagyok. Sokat számított, hogy már a mérkőzés elején betaláltunk egy szép akció után. Készültünk a Videoton támadásaira, viszonylag jó arányban sikerült is megszűrnünk őket. Nekünk sem volt könnyű dolgunk elől, ezért is külön öröm, hogy három gólt is szereztünk. A lefújásig kontrollálni tudtuk a meccset, bízom benne, hogy idegenben is hasonló játékot mutatunk majd be. Rizikós volt, hogy Lovrencsics Gergőt a kezdőbe neveztem a sérülései után, de jól jöttünk ki belőle, fontos gólpasszt adott.

Éjjel érkezem…

A csütörtök esti Európa Liga-mérkőzés lefújását követően az INEA Stadiontól ötperces buszútra lévő repülőtérre utazott a csapat, ahonnan hajnali 1 óra után néhány perccel szállt fel a Budapestre tartó gép. Egyórás repülést követően, a Liszt Ferenc repülőtérről a klub új busza szállította Székesfehérvárra a játékosokat és a szakmai stáb tagjait. A Sóstói Stadion parkolójába 3.45-kor érkezett meg a csapat.

A Videotonra vasárnap már újabb mérkőzés vár, az élvonal hatodik fordulójában az MTK vendége lesz 18 órától.

Indiában 1,4 milliárd ember él, mégis mindössze százötvenezer igazolt labdarúgó van az országban. Nem csoda, hogy eddig csak egyszer sikerült kijutniuk a világbajnokságra, de végül akkor is visszaléptek. India 2047-ben ünnepli függetlenségének 100. évfordulóját, erre többek között úgy készülnek, hogy az ország történelmének legnagyobb volumenű futballfejlesztését hajtják végre.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!