Nemzetközi foci

A Videoton edzője szerint nem játszottak alárendelt szerepet

Pető Tamás úgy véli, az elmúlt hetekhez képest jól teljesítettek a fehérváriak Lengyelországban.

Kapcsolódó cikkek

A Videoton 3-0-s vereséget szenvedett idegenben a – Lovrencsics Gergőt, Kádár Tamást és Holman Dávidot is foglalkoztató – lengyel Lech Poznantól az Európa Liga negyedik selejtezőkörének első mérkőzésén csütörtökön. Az egy hét múlva sorra kerülő visszavágót így rendkívül nehéz helyzetből várja a magyar bajnoki címvédő. A két edző meccs utáni értékelését a vidi.hu idézi.

Pető Tamás, Videoton: – Először is gratulálok a Lech-nek a győzelemhez. Az én csapatom az elmúlt hetekhez képest jól játszott, talán mondhatom, hogy sokkal jobban mint ezt megelőzően. Sajnos a szerencsével viszont egy kicsit hadilábon álltunk ma este is. Jó néhány helyzetet sikerült kidolgoznunk, de ezeket nem tudtuk kihasználni, ellenfelünk viszont kihasználta a hibáinkat. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy nem játszottunk alárendelt szerepet, méltó ellenfelei voltunk a hazaiaknak. Ők ennyivel előrébb tartanak, mi pedig dolgozunk tovább és készülünk a következő mérkőzésekre.

Maciej Skorza, Lech: – Jó eredményt sikerült elérnünk, elégedett vagyok. Sokat számított, hogy már a mérkőzés elején betaláltunk egy szép akció után. Készültünk a Videoton támadásaira, viszonylag jó arányban sikerült is megszűrnünk őket. Nekünk sem volt könnyű dolgunk elől, ezért is külön öröm, hogy három gólt is szereztünk. A lefújásig kontrollálni tudtuk a meccset, bízom benne, hogy idegenben is hasonló játékot mutatunk majd be. Rizikós volt, hogy Lovrencsics Gergőt a kezdőbe neveztem a sérülései után, de jól jöttünk ki belőle, fontos gólpasszt adott.

Éjjel érkezem…

A csütörtök esti Európa Liga-mérkőzés lefújását követően az INEA Stadiontól ötperces buszútra lévő repülőtérre utazott a csapat, ahonnan hajnali 1 óra után néhány perccel szállt fel a Budapestre tartó gép. Egyórás repülést követően, a Liszt Ferenc repülőtérről a klub új busza szállította Székesfehérvárra a játékosokat és a szakmai stáb tagjait. A Sóstói Stadion parkolójába 3.45-kor érkezett meg a csapat.

A Videotonra vasárnap már újabb mérkőzés vár, az élvonal hatodik fordulójában az MTK vendége lesz 18 órától.

Olvasói sztorik