NB I

Ultramodern csapatbuszt vett a Videoton

Európa egyik legjelentősebb autóbuszgyártójától, a német MAN-tól rendelték a járművet a székesfehérváriak.

Kapcsolódó cikkek

Európa egyik legjelentősebb autóbuszgyártója, a német MAN gyártósoráról gördült le júniusban a Videoton FC új, ultramodern csapatbusza. A közelítőleg 14 méter hosszú, háromtengelyes MAN Lion’s Coach L-típusú jármű nem mindennapi vendég a magyar utakon, ugyanis a német gyártó egyik zászlóshajójáról van szó.

A negyvenüléses busz kifejezetten a Videoton FC igényei szerint került kialakításra: a belső tér színeiben és anyagaiban is a klub elképzelései érvényesültek. A komfortérzet javítása érdekében az ülések között nagyobb lábtér került kialakításra, továbbá egy teljes felszereltségű konyha is helyet kapott az utastérben. A beépített mikrohullámú sütővel, illetve tea- és kávéfőző lehetőséggel és hűtőszekrényekkel ellátott fedélzeten így lehetővé válik az útközben történő étkezés is. A szakmai munkát és a kikapcsolódást egy minden igényt kielégítő média rendszer biztosítja.

A hathengeres, 12.400 köbcentis dízelmotor teljesítménye 440 lóerő, továbbá megfelel az EURO 6-os szabványnak, a lehető leginkább környezetkímélő módon juttatja el a Videoton FC utasait az úti céljukhoz.

„A Volkswagen csoport tagjaként, az MAN az egyik legjelentősebb szállítói partnere az európai labdarúgókluboknak, kiemelten a Bayern Münchennek. A bajor klub hasonló csapatbusszal rendelkezik, mint amilyennel mostantól a Videoton FC. Megtisztelő, hogy a magyar bajnoki címvédő klubnak is mi szállíthattuk ezt az igazán különleges járművet. Reméljük, hogy Magyarországon nem csak a közösségi közlekedés aktív részesei lehetünk, de a magyar sportélet megbízható partnerévé is válhatunk” – mondta avidi.huoldalon Hoyos György, az MAN Kft. buszüzletág-igazgatója.

A klub honlapjának cikke arról sajnos nem tesz említést, mennyit fizettek a luxusjárműért.

Olvasói sztorik