Nemzetközi foci

Nikolics szerint kiesik a Videoton

A varsói Legia csatára azt mondta, hogy a Lech Poznan probléma nélkül fog továbbjutni.

Kapcsolódó cikkek

Rendkívül pikáns helyzetbe került a Lengyelországban játszó magyar válogatott csatár, Nikolics Nemanja, hiszen a Lech Poznan csütörtöki Európa Liga-selejtezője előtt megkérdezték, milyen kimenetelt jósol a párharcnak. Jelenlegi csapattársa, Lukasz Broz elárulta: a magyar csatár szerint nem kétséges, ki lesz a rivalizálás győztese; szerinte a Lech Poznań könnyedén bejut a csoportkörbe – derül ki a sport.se.pl cikkéből.

A varsóiakra is fontos meccs vár az Európa Liga-selejtezőben, hiszen csütörtök este az ukrán Zorja Luhanszk vendégei lesznek Kijevben, de nem a legjobb előjelekkel készülnek, hiszen hétvégén elszenvedték első vereségüket a lengyel bajnokságban.

Nikolics a legia.net oldalon elmondta: ha az első gólja után a másodikat is meg tudta volna szerezni, a Piast Gliwice elleni meccs teljesen másképp nézett volna ki.

– Volt még egy nagy helyzetem, de a védő menteni tudott gólvonalról. Az egész mérkőzésen megbízhatóan tette a dolgát, nem voltam könnyű helyzetben miatta. Nem vesztettük el a koncentrációnkat a vezetés megszerzése után, az egész meccs során mi voltunk a jobb csapat, de nem tudtunk újabb gólt lőni. Néha előfordul, hogy a labda egyszerűen nem akar a hálóba kerülni – mesélte Nikolics Nemanja.

– Ondrej Duda megsérült, de remélem, minden rendben lesz a lábával. Prijovic állt be helyette, és ezzel némileg megváltozott a játékrendszerünk. Mindketten nagyon jó játékosok. Prijovic első osztályú csatár, de hiába játszottunk két támadóval, nem tudtunk nyerni. Elvesztettük az első meccsünket a bajnokságban, de gyorsan el kell felejtenünk, mert csütörtökön fontos mérkőzés vár ránk az Európa Liga-selejtezőben.

– Természetesen szeretnék gólt lőni csütörtökön, de a legfontosabb, hogy jól, csapatként játsszunk. Nem szabad elfelejtenünk, hogy ez egy párharc. Ukrajnában kedvező eredményt kell elérnünk, meg kell próbálnunk gólt lőni, de nem kapni. Okos meccset kell játszanunk. A Zorja Luhanszk nagyon jó csapat, de azt hiszem, csapatként mi is jó formában vagyunk. Volt már jó néhány mérkőzésünk a szezon kezdete óta, és néha nagyon magas szintű focit mutattunk be. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy az első találkozó nem fog dönteni semmiről. A saját stadionunkban, a saját szurkolóink előtt kulcsfontosságú lesz a visszavágó Varsóban.

– Ellenfelünk több találkozójának felvételét is láttuk, és elemeztük a játékukat, az edzői stábunk megmutatta azokat a hibákat, amit az ukránok jól kihasználnak a meccseken. Fiatal csapatról van szó, amely jó és intenzív focit játszik. Sok játékosuk kölcsönben van náluk a Sahtar Donyecktől és a Dinamo Kijevtől. A harmadik helyen állnak az ukrán bajnokságban az említett két csapat mögött. Nehéz feladat vár ránk, de nem félünk tőlük. Hiszek a csapatunkban, mindenki arra összpontosít, hogy bejussunk a csoportkörbe – mondta végül Nikolics.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik