Nemzetközi foci

Nikolics hétszer üzent Storcknak

Örül, hogy bizonyította: az egy évvel ezelőtti teljesítménye nem a véletlen műve volt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Nikolics Nemanja – varsói keresztségben „Nigooolic” – ugyanúgy kezdte a 2015–2016-os idényt, mint az előzőt. Három bajnoki találkozón öt, avagy hét tétmérkőzésen hét góllal. Azzal a különbséggel, hogy immár nem az NB I-ben a Videoton színeiben, hanem a lengyel bajnokságban a varsói Legia labdarúgójaként. A válogatott támadó a Napi Gazdaság érdeklődésére elmondta: tökéletesen beilleszkedett új csapatába, a góljaival nemcsak klubedzőjének, hanem az új magyar szövetségi kapitánynak, a német Bernd Storcknak is igyekszik bizonyítani.

– Vasárnap a Górnik Leczna ellen az első félidőben két gólt szerzett, az edzője mégis lecserélte a szünetben. Ennyire óvják, mint a legféltettebb kincset?
– Nagyon sok, hetente két mérkőzést játszunk, az edzőnk mindenkit igyekszik pihentetni, ráadásul kisebb fájdalmat éreztem a combhajlító izmomban, így indokolt volt a csere – kezdte Nikolics Nemanja.

– Klubja honlapjának nyitóoldaláról tegnap ön mosolygott ránk Nigooolic néven. Ilyen gyorsan sztár lett?

– Írnak rólam az újságok, gyakran kérdeznek – hogy sztár vagyok-e? Nem tudom, nem is érdekel. Sokkal inkább, hogy sikerült bizonyítanom, az egy évvel ezelőtti teljesítményem, amikor az első tizenkét fordulóban mindig betaláltam, és rekordernek kiáltottak ki Európában, nem a véletlen műve volt. A futball és a média világa így működik: aki sikeres, azzal sokat foglalkoznak. Ezt a helyén kell kezelni, miként azt is, hogy ha gyengébb széria idején elfelejtik, netán bírálják az embert.

– Minek köszönhető, hogy ilyen gyorsan beilleszkedett? A csekély nyelvi nehézségeknek, vagy ennyire önre szabták a Legia játékstílusát?
– Kétségtelen, az első naptól kezdve úgy éreztem magam, mintha nem is új csapathoz érkeztem volna. Hogy minek köszönhetően? Elsősorban nem annak, hogy a szerb nyelvtudásom folytán könnyebben boldogulok a lengyellel. Sőt, be kell valljam, azt gondoltam, ennél is könnyebben megy majd a társalgás. Ám ez csak az általános közérzetet befolyásolja, az edzőmmel például angolul beszélek.

– A játékosként a Manchester Unitedet is megjárt norvég Henning Berg ezek szerint lassabban halad a lengyel nyelvtanulással.
– Vagy legalábbis angolul könnyebben kifejezi magát, de sokkal fontosabb, hogy a futball nyelvén tökéletesen megértjük egymást. Természetesen örülök, hogy ilyen jól kezdtük az idényt, egy csatárnak különösen fontos, hogy gólokat szerezzen, de korai lenne bármit is elkiabálni.

– A magyarral összehasonlítva milyen a lengyel bajnokság?
– Intenzívebb, több a párharc, ami fekszik nekem. Nem pozíciós, inkább mozgékony csatár vagyok, aki szeret befutni az üres területekre.

– Mit szól a Videoton eddigi szerepléséhez? Többször előfordult, hogy a szurkolók önt éltették.
– Ez utóbbinak nagyon örülök, mert arról árulkodik, a szurkolók elismerik, hogy mindig a tudásom legjavát nyújtottam a csapat érdekében. A két bajnoki és a három gólkirályi cím felejthetetlen része a pályafutásomnak. Természetesen továbbra is drukkolok a csapatnak, örülök a diósgyőri győzelemnek, és remélem, sikerül a Bajnokok Ligájában továbbjutni a BATE Boriszov ellen.

– Mit szól ahhoz, hogy Dárdai Pált a német Bernd Storck váltotta a válogatott élén? Az új kapitánnyal felvette már a kapcsolatot?
– Benne volt a pakliban, hogy Dárdai Palit visszarendelik a Herthához. Sajnos, teszem hozzá. Hiányozni fog, bár biztos vagyok benne, így is sokat tud segíteni a magyar futballnak. Bernd Storck még nem keresett, a góljaimmal, remélem, sikerült felhívni magamra a figyelmet.

Olvasói sztorik