Nemzetközi foci

VIDEÓK: Priskin-gól és Nikolics-dupla

Szinte percre pontosan ugyanakkor lőtt gólt a szlovákiai és a lengyelországi csatárunk.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A román bajnokság negyedik fordulójában Miriuta László vezetőedző csapata, a házigazda marosvásárhelyi ASA gól nélküli meccset játszott a CSU Craiova ellen.

Szoros, 3-2-es vereséget szenvedett Kovács Péter csapata, a bennmaradásért küzdő Sarpsborg 08 a norvég élvonal 18. körében, a Debrecen EL-selejtezőbeli ellenfele, a Rosenborg BK otthonában. A rutinos magyar csatár kezdő volt, majd a 67. percben lecserélték.

A lengyel bajnokság harmadik körében Nikolics Nemanja két góljával győzött 2-0-ra a varsói Legia a Leczna vendégeként. Érdekesség, hogy a kezdőként szerepeltetett magyar válogatott csatárt ismét lecserélték a szünetben.

https://www.youtube.com/watch?v=Tec8DshC2zk

A szlovák élvonal harmadik fordulójának rangadóján a Slovan Bratislava 1-1-et játszott Dunaszerdahelyen. A pozsonyiak gólját a magyar válogatott Priskin Tamás szerezte, aki kezdő volt, és a 85. percben lecserélték. A hazaiak hálóját a Videoton kölcsönkapusa, Tomas Tujvel őrizte.

Bogdán Ádám együttese, a Liverpool FC 2-1-re győzött a szintén angol Swindon Town elleni felkészülési mérkőzésen. A magyar kapus kezdő volt, majd a 63. percben kapott gól után öt perccel lecserélték.

Az orosz élvonal harmadik fordulójában a Dinamo Moszkva 1-1-et játszott a városi rivális Lokomotiv ellen. Dzsudzsák Balázs ismét csak a kispadról nézte végig a meccset – úgy látszik, már tényleg nem számítanak a távozni szándékozó szélső játékára.

Huszadik mérkőzését játszotta az észak-amerikai profiliga (MLS) alapszakaszában Németh Krisztián csapata, a Sporting Kansas City, amely hazai környezetben 1-1-re végzett a Houston Dynamo ellen. Honfitársunk végigjátszotta a találkozót, amelynek legvégén gólt szerzett, de a játékvezető nem adta meg. Érdekesség, hogy a múlt heti vereséget és a mostani döntetlent megelőzően legutóbb áprilisban fordult elő, hogy az SKC egymást követő két bajnoki meccsét nem tudta megnyerni.

Olvasói sztorik