Nemzetközi foci

Guzmics Kádárék ellen lép pályára

Magyar rangadót rendeznek hétvégén a lengyel bajnokságban; Dzsudzsákék csapata városi derbit játszik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Köteles csapata második győzelmére hajt

Az osztrák másodosztály második fordulójában Csizmadia Csaba együttese, a Floridsdorfer AC az Innsbruckot fogadja. A magyar védő a kezdőcsapatban debütált az első fordulóban, egy sárga lapot kapott a 2-1-re elveszített találkozón.

Köteles László csapata, a KRC Genk a bajnoki címvédő Gent vendége lesz a belga élvonal második fordulójában. A találkozót a Digi Sport 1 élőben közvetíti.

Szombat – Magyar rangadó a lengyel élvonalban

A cseh élvonal második fordulójában Balázs Benjámin klubja, az FK Teplice a Slovackót látja vendégül.

A kínai élvonal második fordulójából elmaradt meccsét pótolja Huszti Szabolcs és Elek Ákos csapata, a Csangcsun Jataj. A húsz bajnoki után kilencedik helyen álló együttes a hatodik Shijazsuangot fogadja.

A lengyel élvonal harmadik körében magyar rangadót rendeznek: a Lovrencsics Gergőt, Kádár Tamást és Holman Dávidot is soraiban tudó, címvédő Lech Poznan a Guzmics Richárdot foglalkoztató Wisla Kraków vendége lesz.

A német másodosztály második fordulójában a vereséggel rajtoló, Simon Krisztiánt is soraiban tudó 1860 München a 6-3-as győzelemmel kezdő Freiburgot fogadja.

Bőle Lukács klubja, a CSMS Iasi a Pandurii Targu Jiu elleni bajnokira készül a román élvonal negyedik fordulójában.

Svájcban rangadóval folytatja szereplését a Vanczák Vilmost is foglalkoztató FC Sion. A magyar védő csapata a bajnok FC Basel vendége lesz a harmadik fordulóban.

Edzőmeccset játszik a német első osztályú rajtra készülő, Szalai Ádámot is foglalkoztató Hoffenheim, valamint Stieber Zoltán csapata, a Hamburg. Előbbi az angol Bournemouth ellen lép pályára, míg a HSV az olasz Verona ellen meccsel. Ez utóbbi találkozót a digi Sport 2 élőben közvetíti. Bogdán Ádám csapata, az angol Liverpool is az utolsó simításokat végzi: a finn Helsinki JK vendégeként játszik felkészülési mérkőzést.

Vasárnap – Nehéz meccs vár Nikolicsékra

A feröeri bajnokság 19. fordulójában Turi Géza csapata, a harmadik helyezett Víkingur Göta az ötödik Klaksvíkot fogadja.

Nikolics Nemanja klubja, a még hibátlan lengyel Legia Warszawa a szintén két győzelemmel kezdő Leczna vendége lesz az élvonal harmadik fordulójában.

A norvég első osztály 18. fordulójában a nemrég csapatot váltó Kovács Péter a listavezető Rosenborg elleni bajnokin juthat szóhoz a Sarpsborg 08 színeiben.

Forgács Dávid néhány napja került az AC Pisa 1909 csapatához. Az együttes vasárnap az Olasz Kupában a Sestri Levante ellen kezdi meg a 2015–2016-os szezont.

Városi derbin juthat szóhoz Dzsudzsák Balázs, a Dinamo Moszkva magyar szélsője. Az orosz bajnokság harmadik fordulójában a hibátlanul rajtoló Lokomotiv vendége lesz a még nyeretlen együttes.

Szintén rangadón bizonyíthat Priskin Tamás: a Slovan Bratislava a DAC vendége lesz a szlovák élvonal harmadik fordulójában.

Magyar idő szerint hajnali fél háromkor kezdődik Németh Krisztián csapata, a Sporting Kansas City meccse az észak-amerikai profi bajnokság (MLS) alapszakaszában. Az ellenfél a Houston Dynamo lesz.

Hétfő – Magyarok nélküli magyar rangadó?

Gángó András csapata, a feröeri bajnokság második helyén álló NSÍ Runavík a négy bajnoki óta nyeretlen Fuglafjordurt látja vendégül a 19. fordulóban.

Gruborovics Tamás klubja, a finn élvonal utolsó előtti helyén álló KooTeePee a sereghajtó Vaasa PS-t fogadja a 21. fordulóban.

Magyar érdekeltségű csapatok rangadójával zárul a bajnoki hétvége: a Kalmár Zsoltot és az eltiltott Gulácsi Pétert is foglalkoztató RB Leipzig a sérült Korcsmár Zsoltot nélkülöző Greuther Fürth ellen lép pályára a német másodosztály második fordulójában.

Olvasói sztorik