Nemzetközi foci

Kádárék a kiesés szélén a BL-ben

Otthon kapott ki 3-1-re a Lech; Adorján bevette az Atalanta kapuját, Gulácsi és Kalmár is játszott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Hazai pályán kezdte a svájci Basel elleni Bajnokok Ligája-selejtezőt Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid csapata, a Lech Poznan. A lengyel bajnok Kádárral a kezdőben állt fel – a sérülése után egyre inkább formába lendülő Lovrencsics a kispadon kapott helyet, Holman viszont nem volt keretben –, de a 34. percben hátrányba került. Két percre rá jött a hazai válasz, így 1-1-gyel mehettek pihenőre a felek.

A találkozó 67. percében Tomasz Kedziora szabálytalankodott büntetőt és piros lapot érően a hazai tizenhatoson belül, de a tizenegyes kimaradt. Az emberhátrányban játszó Poznan azonban így sem húzta ki a végéig: bár a 75. perctől már Lovrencsics is a pályán volt, a 77. minutumban megszerezte a vezetést a Basel, majd a 92. percben újabb gólt rámolt be, így 3-1-es előnyből várja a hazai visszavágót. A mecset egyébként egyenlő létszámban fejezték be a felek: a 93. percben Xhaka is begyűjtött egy piros lapot.

A hétvégi bajnoki rajtot egyaránt kihagyta Gulácsi Péter és Kalmár Zsolt – a kapus eltiltott volt –, az RB Leipzig két magyarja azonban a szerdai edzőmeccsen kezdőként jutott szóhoz. A német másodosztályú együttes az élvonalbeli újonc Ingolstadt ellen lépett pályára. Gulácsi az első félidőben védte csapata kapuját, míg Kalmár a 72. percig volt pályán, mielőtt lecserélték. A lipcseiek 2-0-ra nyertek.

Adorján Krisztián jegyezte csapata, az olasz Novara harmadik találatát az Atalanta elleni felkészülési mérkőzésen. A magyar támadó a 80. percben talált be 3-2-es hátránynál.

Olvasói sztorik