Nemzetközi foci

Guzmics csapata nyerte a magyar rangadót

A krakkói Wisla két góllal nyert a címvédő Lech Poznan ellen Lengyelországban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Guzmics Richárd együttese, a házigazda krakkói Wisla 2-0-ra győzött Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid csapata, a címvédő Lech Poznań ellen a lengyel élvonal harmadik fordulójában. A hazaiak és a vendégek magyar védője is végigjátszotta a találkozót, amelyen Lovrencsics is kezdő volt, de a 72. percben lecserélték, Holman nem volt ott a keretben.

Bogdán Ádám együttese, az angol Liverpool 2-0-ra győzött a finn HJK elleni felkészülési meccsen, de a magyar kapus hiányzott a keretből.

A román bajnokság negyedik fordulójában Bőle Lukács együttese, a CSMS Iasi 3-0-s vereséget szenvedett a Pandurii otthonában. Honfitársunk végigjátszotta a vesztes találkozót.

Dárdai Pál vezetőedző együttese, a német Hertha BSC 2-0-ra elvesztette az olasz Genoa elleni felkészülési mérkőzést.

Stieber Zoltán csapata, a német élvonalbeli Hamburger SV odahaza 23 ezer néző előtt 2-1-re megnyerte az olasz Hellas Verona elleni felkészülési meccset, de a magyar légióst nem nevezték a keretbe.

A cseh élvonal második körében Balázs Benjámin együttese, az FK Teplice hazai környezetben 2-0-ra győzött a Slovacko ellen. Honfitársunk a kispadról nézte a találkozót.

Gól nélküli felkészülési mérkőzést játszott Szalai Ádám német csapata, a Hoffenheim, amelynek ellenfele az angol Bournemouth volt. Az elmúlt napokban a sajtóban ismét sokat kritizált magyar csatár a 78. percben állt be csereként.

Megyeri Balázs a kispadról nézte, amint spanyol együttese, a Getafe CF 1-0-s vereséget szenved az angol Middlesbrough elleni edzőmeccsen.

Második meccsét is 1-0-ra elvesztette a német másodosztályban Simon Krisztián együttese, az 1860 München, amely ezúttal hazai pályán kapott ki a Freiburg ellen. Honfitársunk a cserepadról nézte végig a meccset.

Vanczák Vilmos csapata, az FC Sion is nagyon hamar, már a 34. percben megfogyatkozott egy piros lap miatt, ráadásul mindez a címvédő FC Basel otthonában történt az élvonal harmadik fordulójában. A bázeliek végül 3-0-ra győztek, a rutinos magyar védő a kispadról nézte végig a találkozót.

Nem állt messze a nagy bravúrtól a német harmadosztály második fordulójában Nagy Dániel csapata. A hazai pályán játszó Würzburger Kickers már a 14. percben emberhátrányba került a Dresden ellen, sokáig mégis 0-0 volt az állás, sőt a 79. percben a hazaiak megszerezték a vezetést, de a vendég drezdaiak négy perccel később egyenlítettek, így a vége 1-1 lett. Honfitársunk kezdő volt, a második félidő elején sárga lapot kapott, majd a meccs hajrájában lecserélték.

Huszti Szabolcs és Elek Ákos csapata, a kínai Csangcsun Jataj az élvonal második fordulójából elhalasztott meccsen 3-0-ra kikapott hazai pályán a Sihsziacsuang ellen. Huszti végigjátszotta a találkozót, és az 56. percben sárga lapot kapott, Elek a 77. percben, csereként állt be. Együttesük a 21. forduló után a 16 csapatos tabella kilencedik helyén áll.

Olvasói sztorik