Nemzetközi foci

„Kadarstrofa” – csúfolják a magyar védőt

Egy lengyel portál számos gólt igyekszik a bajnokcsapat légiósa, Kádár Tamás nyakába varrni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Terjedelmes cikkben foglalkozik Kádár Tamás teljesítményével az egyik lengyel portál, de dicséretről sajnos szó sincs. Pedig a védő tavasszal már alapembernek számított a Lech Poznan csapatában, amely a bajnokság felsőházi rájátszásában remekül szerepelt, és végül aranyérmet nyert. Ott volt a kupadöntőben, a Szuperkupát megnyerte, majd egy vereséggel és egy győzelemmel nyitotta az új bajnoki szezont, a BL-selejtezőben pedig elbúcsúztatta a bosnyák FC Sarajevót. A szerző azután ragadott billentyűzetet, miután a svájci bajnok FC Basel 3-1-re győzni tudott Poznanban, a selejtező harmadik fordulójának első meccsén.

A cikk felidézi, hogy a télen érkezett 25 éves hátvéd rendszeresen tagja a magyar válogatottnak, korábban pedig a holland élvonalban, illetve Angliában szerepelt, de a Premier League-ben nem mutatkozhatott be. Jelenlegi klubja 450 ezer eurót fizetett érte a Diósgyőrnek, de ő maga azt nyilatkozta akkoriban, hogy ennél többet ér.

Úgy tűnik, az a teljesítmény, ami Magyarországon elég volt a részéről, a lengyeleknél kevés. „Nagy probléma van a játékával” – írja a szerző, aki azzal érvel, hogy honfitársunk számos szituációban rossz megoldást választ. Konkrétan csak egy kapott gól írható a számlájára ebben az idényben: a Pogon Szczecin ellen ő vesztette el a labdát az ellenfél második találata előtt. Egy héttel később is hibázott, amikor a Lechia Gdansk ellen gólt kaptak, de akkor a vezetőedző hangsúlyozta, hogy Kádár Tamás az egyik fő felelős, mert tudott volna sokkal jobb megoldást is választani abban a helyzetben, de nem az egyetlen „bűnbak”.

A szerző szerint a magyar védő a jelenlegi szezonban az FC Basel ellen nyújtotta a legrosszabb teljesítményét, mert mindhárom kapott gólban benne volt, és ezt a cikk részletezi is.

Nehéz megjósolni, hogy Paulus Arajuurim jobban teljesítene-e, de a szerzőnek nagyon hiányzik a finn védő, aki jó hatással van a Lech játékára. A kényszerű pozícióváltások miatt a lengyel bajnokcsapat védőinek mindenképpen időre van szükségük, ennek ellenére tény, hogy koncentrációs problémáik vannak, és képtelenek nyomás alatt játszani.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy ezeket a játékosokat azonnal el kellene felejteni, hiszen Arajuurinak is kellett néhány hónap, mire rátalált a legjobb formájára, később pedig már sok rajongó el sem tudta képzelni a csapatot nélküle, mert a védelem igazi vezérévé vált. Lehet, hogy ugyanezt az utat fogja bejárni Kádár is, egyelőre azonban közelebb áll a „Kadarstrofy” gúnynévhez. De csak rajta múlik, hogy ez változni fog-e.

És ha ez még nem lenne elég,egy másik portál is megtalálta honfitársunkat: „Nehéz olyan mérkőzést találni, amelynek Kádár nem követett el hibát” – írja a sport.pl. Ennek ellenére Maciej Skorza vezetőedző kijelentette: Jelenleg nem tervezi, hogy kihagyja a csapatból.

– Tamás nagyon sűrű időszakot él meg, és nagyon felelősségteljes poszton játszik. Ha egy középpályás egyszer-kétszer elveszíti a labdát, annak talán nincs komoly következménye. De a védelemben bármilyen hiba feltűnőbb, és jelentős következménnyel járhat. Sokat számít nekünk Tamás játéka, mert tapasztalt futballista. Nem fogom őt hibáztatni a rossz eredmények miatt. Fontos, hogy levonta a következtetéseket a hibái után, és törekszik rá, hogy ne ismétlődjenek meg.

A cikk megemlíti, hogy Kádár esetleges helyettesei közül még Dariusz Dudka, Maciej Wilusz és Paulus Arajuuriego sem bevethető.

A lengyel bajnokcsapat szombat este Guzmics Richárd együttese, a Wisla Kraków ellen lép pályára.

Olvasói sztorik