Nemzetközi foci

Nikolics nem megy Angliába

A másodosztályú Reading kétmillió eurót ajánlott érte a varsói Legiának, amely azonban nem akarja eladni.

Kapcsolódó cikkek

El a kezekkel Nikolicstól – ez az egyik leggyakoribb hozzászólás a lengyel oldalakon, amelyek azzal vannak tele, hogy a varsói Legia csatáráért bejelentkezett az angol másodosztályú Reading. A kétmillió eurós ajánlatot a klub természetesen elutasította. Az Ekstraklasa.hu Facebook-oldala azt írja, valóban nincs szó a magyar válogatott játékos eladásáról, főleg nem egy másodosztályú csapatba, és főleg nem kétmillió euróért.

Nikolicsnak élő szerződése van, az idén százéves Legiában a bajnoki címért, a gólkirályi címért és az Európa Liga-csoportkörért harcol. Egy hónap után a szurkolók egyik kedvence. „Akárhogy is nézzünk, a Reading ajánlata körülbelül olyan nevetséges, mintha mi tettünk volna ajánlatot Nikóért, hogy jöjjön le hozzánk focizni a lakótelepi csapatunkba… Szóval nyugi, Nikó marad!” – vélekednek a szakírók.

Egy angol cikk emlékeztet, hogy egyrészt a Reading már januárban felfigyelt Nikolicsra, amikor még a Videotonban játszott; másrészt éppen a varsói Legiától igazoltak idén nyáron támadót a portugál Orlando Sa személyében, úgyhogy megvan a kapcsolat a két klub között.

A legia.sport.pl írása megerősíti, hogy a Legia a konkrét ajánlat ellenére sem akarja eladni a góllövőlista vezetőjét. Azzal érvelnek, hogy szerintük eljön az idő, amikor még a mostaninál is magasabb összegért engedhetik el a támadót, akinek a szerződése egyébként 2018 nyarán jár le.

A sport.wp.pl cikke hozzáteszi: a játékosnak sem volt kedve ismét néhány hónapon belül ismét költözni, váltani, új környezetbe kerülni és ismét egy új csapatba beilleszkedni.

Olvasói sztorik