NB I

Kovácsik és Pölöskei a Videotonban

Kapust és középpályást igazolt a gyengélkedő bajnokcsapat.

Kapcsolódó cikkek

Kapussal és középpályással erősítette meg keretét a bajnoki címvédő, az idényt pocsékul kezdő Videoton. A székesfehérváriak szerződtették a külföldről hazatérő hálóőrt, Kovácsik Ádámot, valamint az MTK korábbi középpályását, Pölöskei Zsoltot.

A 24 éves középpályással hároméves, a szintén 24 éves kapussal kétéves szerződést kötött a klub – írja a csapat honlapja.

Pölöskei 1991. február 19-én született Budapesten. Az MTK-ban kezdett focizni és itt is lett NB I-es labdarúgó. Három idény alatt 71 első osztályú mérkőzésen lépett pályára, ezeken 13 gólt szerzett. Az elmúlt és az azt megelőző szezonban is az MTK alapembere volt. 2008 és 2010 között a Liverpool kötelékébe tartozott.

Vele egy időben igazolt a klubhoz Kovácsik Ádám is. A 2009-es egyiptomi U20-as vébén bronzérmet szerző magyar válogatott egyik kapusa 1991. április 24-én, Budapesten született, utánpótlás-játékosként a Budapest Honvéd és a Ferencváros csapataiban szerepelt, mielőtt mindössze 16 évesen az akkor Serie A-ban szereplő Reggina Calcio leigazolta. A 192 centiméter magas hálóőr az elmúlt nyolc szezonban a Reggina mellett kölcsönben a Foligno, a Carpi és a Pavia kapuját is védte, Olaszországban összesen 29 másodosztályú, 66 harmadosztályú és 5 Olasz Kupa-meccsen jutott szóhoz, mielőtt a Reggina pénzügyi problémái miatt szabadon igazolhatóvá váltak a klub játékosai, így ő is.

– Filip Pajovics sajnálatos sérülése miatt kapusposztra gyorsan kellett igazolnunk. Kovácsik Ádám személyében fiatal, mégis tapasztalt kapust tudtunk szerződtetni, ő akár hosszabb távon is értéke lehet a klubnak és megfelelő versenyhelyzetet teremt a kapusok között. Pölöskei Zsoltot több klub is szerette volna leigazolni, hiszen az NB I egyik legjobb középpályásról van szó. Nagy munkabírású, remek lövőtechnikával rendelkező és képzett játékos csatlakozott személyében a kerethez, megítélésem szerint mindenképpen szükségünk volt egy ilyen típusú játékosra – nyilatkozta Kovács Zoltán sportigazgató a vidi.hu-nak.

– Több ajánlatom is volt a nyáron, de úgy ítéltem meg, hogy a Vidiben lesz a legnagyobb esélyem a fejlődésre. Tavaly bajnokságot nyert a csapat, remekül teljesített, idén kicsit nehezebben indult a szezon, de biztos vagyok abban, hogy kilábalunk a hullámvölgyből. Több játékost is ismerek a csapatból, nem hiszem, hogy gond lesz majd a beilleszkedéssel. Az biztos, hogy nagyon nehéz lesz beverekednem a kezdőcsapatba, hiszen kitűnő játékosok vannak a keretben, de természetesen az a célom, hogy ez sikerüljön és a csapat segítségére legyek – fogalmazott Pölöskei Zsolt.

– Örülök, hogy sikerült megállapodnunk Kovács Zoltán sportigazgatóval, rövid gondolkodás után igent mondtam az ajánlatára, boldog vagyok, hogy itt lehetek. Július közepéig nem edzhettem csapattal, mert meg kellett várnom, hogy mi lesz a Reggina sorsa, utána viszont edzéslehetőséget kértem és kaptam a Ferencvárostól és a Honvédtól is, egyénileg is dolgoztam, szerintem pár közös gyakorlás után bevethető állapotban leszek. Célom, hogy bebizonyítsam mindenkinek, hogy egy jó kapus érkezett Fehérvárra és természetesen idővel szeretném magam beverekedni a kezdőcsapatba is – mondta Kovácsik Ádám.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik