NB I

Szuljics: Újpestről a Videotonba?

Székesfehérvárra távozhat a lilák egyik legnagyobb értéke, a 23 éves bosnyák játékmester.

Kapcsolódó cikkek

A Blikkinformációja szerint az Újpest 23 éves játékmestere, a bosnyák Aszmir Szuljics a Videoton játékosa lehet. A Haladás elleni, szombati találkozóig (0-0) minden percet a pályán töltött ebben a bajnokságban, ezeken négy gólpasszt adott. A szombathelyiek ellen viszont a kispadon kapott helyet, és a találkozó előtt nem volt ott a bemelegítésként passzolgató cserék között. A szünetben már a tartalékokkal labdázgatott, ám végül nem állt be.

– Fáradtnak éreztem, ezért pihentettem. Mostanában nem tudja azt a formát hozni, amit elvártam tőle, fejben vannak problémái, nem képes megfelelően koncentrálni – beszélt Szuljics mellőzésének okairól Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője.

Egy klubhoz közel informátor szerint a második félidőben végig a kapu mögött melegítő Szuljics megtagadta a pályára lépést a Haladás ellen. A tréner ezzel kapcsolatban furcsa választ adott.

– A szünetben szólt nekem, hogy nem érzi jól magát. Ezért nem lépett pályára – állította Vignjevics.

Szuljics becsült piaci értéke a transfermarkt.de szerint 700 ezer euró (220 millió forint), szerződése pedig a szezon végéig érvényes, vagyis annak a klubnak, amelyik vinné, fizetnie kell érte. Érdekesség, hogy a Videotonnál a hírek szerint mostanában szűkösebb a kassza, erre több távozó játékos is panaszkodott, akik elfogadhatatlan új szerződési ajánlatot kaptak. A napilap információi szerint a pénz mellett fiatal tehetségeket is kaphat a bosnyák futballistáért a lila-fehér klub.

A Videoton sportigazgatója, az Újpest korábbi csatára és vezetője, Kovács Zoltánt nem kívánta kommentálni a fenti értesüléseket.

Érdekesség, hogy a sajtó néhány héttel ezelőtt a Ferencvárossal boronálta össze a kiváló bosnyák légióst.

Olvasói sztorik