Nemzetközi foci

Lovrencsics: elég lesz a három gól

A Lech Poznan légiósa arra figyelmeztetett, hogy nem kirándulni jönnek Magyarországra.

Kapcsolódó cikkek

A lengyel bajnoki címvédő Lech Poznan magyar triója szerdán hazatér Magyarországra, de a játékosok arra figyelmeztetnek, hogy ez nem egy kirándulás lesz, hiszen meg kell erősíteniük az előnyös pozíciójukat a Videoton FC elleni Európa Liga-selejtezőben. A csoportkörbe jutásról döntő negyedik forduló első meccsét a lengyelek hazai pályán 3-0-ra megnyerték, a visszavágóra Székesfehérváron kerül sor csütörtök este.

Lovrencsics Gergő, Holman Dávid és Kádár Tamás idehaza találkozhat a családdal és a barátokkal.

– Megyünk haza, ez egy nagy nap lesz számomra, illetve Tamás és Dávid számára is. De ez nem egy kirándulás lesz, mert a Videoton elleni párharcunk még nem zárult le. Keményen kell dolgoznunk a második meccsen is – idézi Lovrencsics Gergőt a Glos Wielkopolski. – Már a poznani mérkőzés előtt találkoztam a családdal, hiszen az édesapám és a menyasszonyom apja is kiutazott, ez egy igazi ajándék volt. Keddig itt voltak a városban, de vissza kellett menniük, hogy élőben láthassák a csütörtöki mérkőzést is.

A magyar válogatott szélső a közelmúltban fájdalomcsillapítókkal játszott a vállsérülése miatt. Az ínszalagok megnyúltak, ezért érez fájdalmat, de szerencsére a baj nem tűnik olyan súlyosnak, mint első ránézésre gondolták. A lengyelek a háromgólos előny miatt gyakorlatilag már a Lech csoportkörbe kerülését ünneplik, de Lovrencsics óva int mindenkit ettől a hozzáállástól.

– Még nem vagyunk az Európa Liga főtábláján, pontosan kilencven perc választ el tőle. Poznanban nagy lépést tettünk a célunk felé, de még nem sikerült elérnünk. Háromgólos előnyből még nem vesztettünk, ez nagyon fontos. Úgy gondolom, ez most is elég lesz, de a visszavágó előtt nem dőlhetünk hátra – mondta a szélső, aki egyelőre nem elégedett a saját formájával, mert hiányzik neki a gól.

Maciej Skorza vezetőedzőt is megszólaltatta a portál, ő pedig ismét reményét fejezte ki, hogy a számos sérültjük közül minél többen bevethetők lesznek a visszavágón.

Olvasói sztorik